Raisa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Raisa Andriana ( lair ing Jakarta, 6 Juni 1990; umur 29 taun ) utawa sing luwih dikenal kanthi jeneng Raisa ya iku penyanyi Indonesia. Dheweke wiwit kondhang kanthi nyanyekake lagu Serba Salah . Sadurunge dadi penyanyi solo, Raisa minangka salah sijine vokalis band sing dibentuk dening Kevin Aprilio, Andante, [1] banjur dadi Vierra (saiki Vierratale ).

Ing album Eponim kaping pisan Raisa dirilis ing 2011 dening Records Solid lan Universal Music Indonesia, diprodhuksi dening telung musisi ya iku Asta Andoko ( RAN ), uga Ramadhan Handy lan Adrianto Ario Seto ( Soulvibe ), uga didhukung dening Nanda Oka lan Asta Andoko sing dadi Executive Producer for Solid Records. [2]

Ing November 2013, Raisa ngerilis album e dheweke nomer loro ya iku Heart to Heart . [3]

Karir[besut | besut sumber]

2008-10: Karir awal lan Andante[besut | besut sumber]

Bakat nyanyi Raisa metu wiwit cilik. Ing umur 3 taun, Raisa seneng latian nyanyi kayata penyanyi kondhang. [4] Bakat musik Raisa akeh terinspirasi dening para musisi Amerika kayata Brian McKnight, Alicia Keys, lan Joss Stone .

Ing awal karir e nyanyi, Raisa tau gabung karo komposer kondhang David Foster kanggo tampil konser ing Jakarta. [4] Ing taun 2008, Raisa tau dadi vokal grup band kang dibentuk dening Kevin Aprilio, Andante, [4] sing dadi cikal bakal ngadekke band Vierra (saiki Vierratale ). Andante duweni 5 personel ya iku Raisa, Widy Soediro Nichlany, Raka Cyril, Satrianda Widjanarko, lan Kevin Aprilio, nanging amarga pihak label pengen ngenalake konsep sing beda, Raisa ditokke saka band kasebut. [5]

Raisa akeh nyanyi solo utawa dewe ing kafé-kafe musik. Saka kesempatan nyanyi ing kafe kasebut, Raisa enthuk akeh kesempatan ing karir musik. [6]

2010-13: Awal sukses debut Album Raisa[besut | besut sumber]

Raisa dadi kondhang sawise debut solo single kang judhulé Serba Salah. Popularitasé nggawe Raisa diundang minangka salah siji pemain bintang ing acara Jawa Jazz Festival 2011. Prestasi Raisa ing Festival Jawa Jazz nambah kariré nganti Raisa menangaké penghargaan ing 2012 Indonesian Music Award minangka Newcomer Best-Best utawa Pendatang Baru Terbaik-terbaik [6]

Ing 2011, album Eponim debut kang judule Raisa diprodhuksi lan dirilis dening Records Solid lan Universal Music Indonesia . Produser album iki ya iku 3 musisi Indonesia, yaiku Asta Andoko ( RAN ), lan Ramadhan Handy lan Adrianto Ario Seto ( Soulvibe ). Nanda Oka lan Asta Andoko minangka Executive Producer ing album kasebut. [6]

Ing taun 2012, Raisa menangaké Anugerah Planet Muzik 2012 minangka Best New Female Artiste . [7]

Ing taun 2016 album Eponim duet paling anyar karo <i id="mwPw">Shae</i> diprodhuksi lan dirilis dening Warner Music Indonesia .

2013-saiki: Heart To Heart lan Indonesian Idol[besut | besut sumber]

Tanggal 27 November 2013, Raisa ngerilis album kalorone ya iku Heart to Heart, [3] ing Soehana Hall, Gedung Energy, Jakarta Selatan. Album iki ngandhut 9 lagu; Shine, Happy Day, Aktor Utama, Puzzle, Let Me (I Do), Say!, LDR, Bye-bye lan Mantan Terindah . Lagu Bye-bye lan Mantan Terindah wis dirilis minangka single sing pertama lan kaping loro, saka album Heart to Heart. [3] Dening media, Raisa maringi pesen sing jelas yen dheweke "ora dadi penyanyi aji mumpung" amarga karya musik lan kemampuan vokal "luwih mateng tinimbang album sadurunge". [3] Saliyane ngluncurake album, Raisa uga ngemutake Konser Showcase album Heart to Heart khusus kanggo media / wartawan lan 300 YourRaisa (jenenge penggemar Raisa) sing wis dipilih sadurunge Box Set Raisa di http: //raisa.flagig .com . Konser iki dianakake kanthi tata letak "nyenengake" kanthi tema "versi Raisa seneng". [3]

  1. "Profil Raisa". Dijupuk 28 Juni 2014. 
  2. "Raisa". Dijupuk 28 Juni 2014. 
  3. a b c d e "Raisa Album Launching Heart To Heart". Dijupuk 30 Juni 2014. 
  4. a b c "Raisa Adriana". Dijupuk 29 Juni 2014. 
  5. "Andante". Dijupuk 28 Juni 2014. 
  6. a b c "Java Jazz Festival 2014". Dijupuk 29 Juni 2014. 
  7. "Keputusan Pemenang Anugerah Planet Muzik 2012". Dijupuk 1 Juli 2014.