Rafael Alcántara do Nascimento

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rafinha
Naples vs Barcelone - Genève - aout 2014 - Rafael Alcántara.jpg
Rafinha main ing klub Barcelona taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Rafael Alcántara do Nascimento
Tanggal lair (1993-02-12) 12 Fèbruari 1993 (umur 26)
Papan lair São Paulo, Brazil
Dhuwur 1.74 m (5 ft 8 12 in)[1]
Posisi main Midfielder
Katerangan klub
Tim saiki
Barcelona
Angka 12
Karir nom
2006–2011 Barcelona
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2011–2013 Barcelona B 84 (20)
2011– Barcelona 48 (8)
2013–2014Celta (loan) 32 (4)
Tim nasional
2009 Spanyol U16 2 (0)
2009–2010 Spanyol U17 8 (2)
2010 Spanyol U19 4 (1)
2013 Brazil U20 3 (0)
2014–2016 Brazil U23 6 (0)
2015– Brasil 2 (1)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 3 April 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 20 August 2016

Rafael Alcántara do Nascimento (lair ing São Paulo, Brasil, 12 Maret 1993; umur 26 taun), alias Rafinha, inggih punika juru main bal-balan Brasil-Spanyol ingkang samenika main ing Barcelona minangka gelandhang serang.[2] Rafinha punika laré eks juru main bal Brasil, Mazinho. Rafinha pindhah dhateng Spanyol wekdal taksih alit, amargi bapakipun main ing tim Valencia, Celta, lan Elche.[3] Wekdal umur 13 taun, Rafinha gabung kalih sekolah bal FC Barcelona, sareng kalih sadhérékipun Thiago Alcantara. Rafinha gabung ing tim Infantil A ing taun 2006, lan minggah tingkatan ing FC Barcelona B.[3]

Rafinha kalebet gelandhang tengah kidal. Sanajan sanès panyithak gol, ing manéka pertandhingan, Rafinha saged ndamel gol lan assist.[3] Rafinha main ing tim rumaja timnas Spanyol U-16, U-17, lan U-19, nanging ing tèmbé wingking langkung milih mbela timnas Brasil lan kapilih kanggé main ing Amérika Kidul U-20.[3]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

(ing basa Indonésia) Website Resmi FC Barcelona - Rafinha

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Rafinha(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  2. Biodata Lengkap Rafinha Alcántara(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)
  3. a b c d Alcántara(dipunundhuh tanggal 8 Januari 2018)