Radamel Falcao

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Radamel Falcao
Radamel Falcao 2013-06-06 001.jpg
Falcao wekdal taun 2013
Katerangan priangga
Jeneng dawa Radamel Falcao García Zárate[1]
Tanggal lair (1986-02-10) 10 Fèbruari 1986 (umur 32)
Papan lair Santa Marta, Kolombia
Dhuwur 1.77 m (5 ft 10 in)[2]
Posisi main Striker
Katerangan klub
Tim saiki
Monaco
Angka 9
Karir nom
1999–2001 Lanceros Boyacá
2001–2005 River Plate
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2001 Lanceros Boyacá 8 (1)
2005–2009 River Plate 90 (34)
2009–2011 Porto 51 (41)
2011–2013 Atlético Madrid 68 (52)
2013– Monaco 65 (47)
2014–2015Manchester United (dipunampil) 26 (4)
2015–2016Chelsea (dipunampil) 10 (1)
Tim nasional
2001–2005 Kolombia U17 4 (1)
2005–2007 Kolombia U20 3 (2)
2007– Kolombia 70 (28)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 20 December 2017.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 11 October 2017

Radamel Falcao García Zárate (pangucap cara Spanyol: [raðaˈmel falˈkao]; 10 Februari 1986), utawi kawentar kanthi asma Radamel Falcao, utawi Falcao, inggih punika satunggaling juru main bal-balan profèsional saking Kolombia ingkang main dados penyerang utawi striker ing Ligue 1 klub AS Monaco. Piyambakipun ugi dados kaptèn tim ing Tim Nasional Bal-balan Kolombia. Falcao punika pikantuk jejuluk "El Tigre" (basa Spanyol kanggé tembung macan) utawi "Raja Liga Éropah UEFA".[3][4]

Falcao miwiti kariripun ing klub Lanceros Boyacá, salajengipun pindhah dhateng klub saking Argentina River Plate ing ngriku piyambakipun menangaken jawara Liga Primér Divisi Argéntina mangsa 2007-2008 lan turnamèn Clausura. Taun 2009, piyambakipun nggabung ing klub Portugis Porto lan menangaken sapérangan titel jawara, kados jawara Liga Éropah UEFA 2010-2011 lan dobel jawara Liga Primera ing mangsa 2010-2011. Falcao dados juru main panyithak gol paling kathah ing klub FC Porto lan dados panyithak gol paling kathah ing Liga Éropah lan Piala UEFA. Piyambakipun ugi dados juru main Kolombia kapisan ingkang pikantuk bebingah Portuguese Golden Ball award.[5] Wulan Agustus 2011, Falcao dipuntransfer dhateng Atlético Madrid kanthi regi transfer 40 yuta Euro, lan kasil mbekta klub punika ngantos dados jawara Liga Éropah UEFA taun 2011-2012 lan Super Cup UEFA taun 2012. Falcao pungkasanipun kacathet dados topskor ing Liga Éropah kanthi kalih klub ingkang bènten.[6]

Wulan Mèi 2013, Falcao pindhah dhateng klub promosi énggal Monaco kanthi regi transfer ingkang mecahaken rékor inggih punika 60 yuta Euro. Nanging amargi cidra ligamèn ndadosaken Falcao absèn kanggé sawetawis wekdal[7]

Falcao nelasaken kalih mangsa salajengipun kanthi status dipunampil ing klub Liga Primér Inggris klub Manchester United lan Chelsea, ing pungkasanipun Falcao wangsul malih ing klub Monaco ing taun 2016 lan mbekta klub punika dhateng jawara Ligue 1 mangsa 2016-2017.[8]

Falcao miwiti debut ing Timnas Colombia nalika taun 2007 lan sampun nindakaken 70 caps pertandhingan lan nyithak 28 gol, andadosaken Falcao minangka topskorer paling kathah Kolombia. Piyambakipun sampun mbéla Timnas Kolombia ing Copa Amerika 2011 lan Copa Amerika 2015, nanging absèn ing Piala Donya 2014 amargi cidra.[9]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Premier League Clubs submit Squad Lists" (PDF). Premier League. 3 September 2014. k. 26. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 16 January 2018. 
  2. "Radamel Falcao". Chelsea FC Official website. Dijupuk 16 January 2018. 
  3. MacAree, Graham (5 November 2012). "On Radamel Falcao, King of the Europa League". Sbnation.com. Dijupuk 16 January 2018. 
  4. "Magazine: Where next for Europa League king Radamel Falcao?". talkSPORT. Dijupuk 16 January 2018. 
  5. http://www.atleticofans.com/11854/falcao-awarded-the-portuguese-golden-ball/
  6. Falcao shines again as Atletico rule Europa. FIFA.com. Retrieved 16 January 2018.
  7. "Leon Mead MD". Dijupuk 1 September 2014. 
  8. Rekor Falcao dalam Kelolosan Monaco(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)
  9. Profil Lengkap Radamel Falcao(dipunundhuh tanggal 16 Januari 2018)