Wilfridus Josephus Poerwadarminta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Purwadarminta)
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Wilfridus Josephus Sabarija Poerwadarminta (Jawa: ꦦꦸꦂꦮꦢꦂꦩꦶꦤ꧀ꦠ) utawa asring dicekak W.J.S. Poerwadarminta (Yogyakarta, 20 Juli 1903 - 28 November 1968) iku sawijining juru tembungwidya lan panyusun bausastra (Ind: kamus) kang misuwur. Karyané mligi ngambah bausastra basa Jawa, basa Indhonésiyah, basa Nippon, lan basa Latin.

Bausastra basa Indhonésiyah Poerwadarminta nganti saiki isih dadi bahan rujukan saliyané Kamus Besar Bahasa Indonesia lan isih dicithak bali lan didol.

Sumber[besut | besut sumber]

  • 'Pak Poerwa, Sing Yasa Baoesastra Djawa' ing Damar Jati nomer 64 edisi 15 Mèi - 28 Mèi 2008

Pranala njaba[besut | besut sumber]