Pulo Bidadari, Jakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pulo Bidadari

Pulo Bidadari inggih kalebet salah satunggaling pulo wisata ing Kabupatèn Kepulauan Seribu, Jakarta Utara. Rumiyin, pulo punika gadhah kalih nama inggih punika Pulo Sakit lan Pulo Purmerend.

Daya Tarik[besut | besut sumber]

Sadangunipun nyebrang dhateng Pulo Bidadari, wistawan badhé dipunsuguhaken kaéndahan alam ingkang saé.[1] Manuk-manuk laut lan manéka warna jinis iwak badhe pating sliwer ngiteri laladan pasisir ing sakiteripun speed boat.[1] Pulo Bidadari ingkang mlebet salah satunggaling pulo ing kepuloan Seribu punika inggih dados papan wisata ingkang kathah ipun remeni déning para wisatawan bahari nalika njelajah kepuloan seribu. Dangunipun nyebrang dhateng pulo punika saing Dermaga Marina Ancol 17 ngginakaken speed boat inggih punika kirang langkung 30 menit. Nalika nyebrang dhateng pulo Bidadari punika kathah kaendahan bahari saking kepuloan seribu ingkang saged narik kawigatosanipun para wisatawan. Dipun tambah malih kaliyan wontenipun pesona kaendahan alam ingkang moncer ing sakitering pulo Bidadari punika. Kejawi saking kaendahan wisata baharinipun, wonten ing Pulo Bidadri punika ugi dipun sajekaken barang-barang utawi papan-papan tilaran sejarah kala rumiyin ingkang ndadosaken wontenipn atmosfir unik saha langka wonten ing satengahing pulo ing laut. Papan-papan tilaran sejarah saha budaya ingkang wonten ing Pulo Bidadari punika ing antawisipun inggih kados prasasti, benteng Martello VOC tilaranipun saking jajahan Walanda rumiyin saha meriamipun ingkang taksih saged dipun tingali déning masarakat ingkang sami wisata ing Pulo Bidadari. Kejawi saking papan-papan sajarah punika, ugi wonten bangunan kanthi dekrasi-dekorasi etnik sanesipun ingkang dadosaken wontenipun werni sanes ing pulo punika. Ing pulo Bidadari punika dipun bangun cottage ing tengah-tengahing wit-witan ingkang ngandhep dhateng laut, ingkang punika saged nimbulaken wontenipun swasana romantis, saengga cocog kangge para mudha-mudhi ingkang badhe bulan madu. Ananging ing Pulo Bidadari punika boten saged kangge snorkeling saha diving the water dirty amargi papanipun Pulo Bidadari ingkang caket kaliyan Jakarta. [2]

Fasilitas[besut | besut sumber]

Fasilitas-fasilitas ingkang dipunsamektakaken déning pengurus papan wisata Pulo Bidadari ing antawisipun inggih punika cottage ingkang cacahipun 49 kamar kanthi 3 tipe variasi cottage.[1]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c (id)[1](dipunundhuh tanggal 9 Oktober 2012)
  2. ^ (id)[2] PULAU BIDADARI-Pulau Seribu (dipunundhuh tanggal 3 Januari 2013)