Popo Iskandar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Popo Iskandar iku pelukis Indonésia sing lair ing Garut, Jawa Kulon 18 Dhésèmber 1926 lan tilar donya ing tanggal 29 Januari 2000[1]. Popo lulus saka ITB jurusan seni rupa ing taun 1958.

Wiwitané lukisan Popo, kaprabawan saka guruné, Ries Mulder, wong Walanda sing mulang ing Juruan Seni Rupa lan kapara ngiblat marang madahab kubisme lan abstrak. Nanging prabawa realisme Hendra Gunawan uga kuwat. Sabanjuré, Popo nemu gayané dhéwé. Kasenengan nglukis kucing, njalari Popo kerep dijuluki "pelukis kucing". Popo nglukis kaanan garang, kesèd, lucu, daya magis lan sipat-sipat liya sing dideleng ana ing wujud kucing.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]