Heri Dono

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Heri Dono (12 Juli 1960, Jakarta) iku sawijining pelukis sing manggon ing Yogyakarta, Indonésia. Wiwit kuliah ing Institut Seni Indonésia, Yogyakarta, lan éntuk nugraha lukisan paling apik ping pindho int taun 1981 lan 1985, kariré terus onja nganti manca nagara. Medhium sing digunakaké manéka warna, nanging umumé migunakaké barang-barang sing asring kanggo ing urip padinan. Heri Dono asring ngatonaké paraga sing mèmper karo paraga wayang kulit.

Paméran Tunggal[besut | besut sumber]

  • 2006
    • Broken Angels, Gertrude Street Gallery, Melbourne, Australia
  • 2004
    • Who’s Afraid of Donosaurus?, Galeri Nasional Indonésia, Jakarta
  • 2003
    • Upside Down Mind, CP Artspace, Washington, Amerika Serikat
    • Heri Dono, Australian Print Workshop, Melbourne, Australia
    • Perjalanan Spiritual Heri Dono, Galeri Semarang, Indonésia
  • 2002
    • Interrogation, Center A, Vancouver, Canada
    • Heri Memprovokasi Heri, Nadi Gallery, Jakarta, Indonésia
    • Free-DOM, Bentara Budaya, Jakarta, Indonésia
    • Reworking Tradition I & II, Singapura
  • 2001
    • Trap’s outer Rim, Cemeti Art House, Yogyakarta, Indonésia
    • Fortress of the Heart, Gajah Gallery, Singapura
  • 2000
    • Dancing Demons and Drunken Deities, The Japan Foundation Forum, Tokyo, Jepang
  • 1996
    • Blooming in Arms, Museum of Modern Art, Oxford, England.
  • 1993
    • Canberra Contemporary Art Space, ACT, Australia.
  • 1991
    • Unknown Dimensions, Museum fur Volkerkunde, Basel, Switzerland.
  • 1988
    • Cemeti Contemporary Art Gallery, Yogyakarta, Indonésia; Mitra Budaya Indonésia Gallery, Jakarta, Indonésia; Bentara Budaya Gallery, Yogyakarta, Indonésia.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Pelukis Indonésia


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Heri_Dono&oldid=1099787"