Pitik pop

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ayam pop
Ayam pop.JPG
Light-colored ayam pop
AjanganMain course
Panggonan asalIndonesia
Tlatah utawa prajaSumatra
DigawéMinangkabau
Hawa ajanganHot
Buku masakan: Ayam pop  Médhia: Ayam pop

Ayam pop minangka sajian pitik goreng sing umume ditemokake ing Indonesia, sing kalebu pitik goreng minyak goreng . Panganan iki minangka pitik goreng pucet tanpa kulit sing digodhog utawa dikukus sadurunge digoreng. [1] Sanajan ayam pop diidentifikasi minangka ayam goreng ( ayam goreng ), ayam pop beda karo ayam goreng umum. Nalika ayam goreng wernane coklat emas, ayam pop warnane putih. Panganan kasebut asale saka masakan Minangkabau ing Sumatera Barat .

  1. "92 resep ayam goreng padang enak dan sederhana". Cookpad (ing basa Indonesia). Dibukak ing 11 November 2017.