Pitik Gumuyu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pitik Gumuyu ya iku salah siji jinis pitik kang kluruké kaya guyuné manungsa.[1][2] Pitik Gumuyu asalé saka tlatah Sidrap, Sulawesi Kidul.[1] Pitik Gumuyu iki duwé pawakan, warna wulu lan karakteré kaya pitik-pitik liyané kang ana ing Indonésia.[1][3] Pitik Gumuyu biyèn diingoni déning bangsawan kraton Bugis lan dadi klangenan ing kalangan bangsawan kraton Bugis.[1][2][4] Yèn dideleng saka dhapuré, pitik iki mèmper karo pitik jago, nanging saka swarané, pitik iki unik.[4] Yèn lagi krungu swarané, kluruké pitik ketawa mèmper karo manuk perkutut.[3][4][5]

Jinis Kluruk[besut | besut sumber]

Dideleng saka swara kluruké, pitik gumuyu kapérang:[3]

  1. Jinis Swara Dangdut, Jinis swara iki yèn kluruk bisa 10 detik nganti 2 menit
  2. Jinis Swara Slow, Swara / irama lan volumé swara mléngking, swara kluruké kaya kuntilanak

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Info Ternak(dipunundhuh tanggal 22 April 2011)
  2. a b indosiar.com(dipunundhuh tanggal 29 April 2011)
  3. a b c Ayam Ketawa Sulawesi(dipunundhuh tanggal 29 April 2011)
  4. a b c Ayam Ketawa ala Sidrap(dipunundhuh tanggal 29 April 2011)
  5. Ayam Ketawa Jadi Idola Peternak di Sragen(dipunundhuh tanggal 29 April 2011)