Pescado frito

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pescaíto frito

Pescado frito (secara harfiah, " iwak goreng " ing basa Spanyol lan Judeo-Spanyol ), uga diarani Pescaíto frito (secara harfiah "iwak cilik sing digoreng" ing dialek Andalusia ), minangka panganan tradisional saka pesisir Spanyol Kidul, biasane ditemokake ing Andalusia, nanging uga ing Catalonia, Valencia, Kepulauan Canary lan Kapuloan Balearic

Pescado frito uga dikonsumsi minangka panganan enak ing pedalaman Spanyol, dadi umum ing propinsi Andalusia pedalaman Seville lan Cordoba . Uga umum ing saindhenging Basin Mediterania lan ditemokake ing Provence lan Roussillon, Prancis lan ing wilayah pesisir Italia (ing endi varian paling umum nggunakake fillet cod uyah dikenal minangka filetto di baccalà ) lan Yunani (ing endi macem-macem iwak kayata Mediterania wedhi pasir, iwak teri Eropa, cod, tunggal umum, amberjack lan picarel luwih gedhe digunakake). Uga dipangan wong-wong Roma ing Roma kuno .