Perpustakaan Nasional Indonesia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gambar:Perpustakaan Nasional Républik Indonésia insignia.svg
Lambang Perpustakaan Nasional Indonésia

Perpustakaan Nasional Républik Indonésia (Perpusnas) utawa Perpustakaan Nasional Républik Indonésia (PNRI) ya iku Perpustakaan Nasional kang ana ing Kutha Jakarta, Indonésia.[1] Perpustakaan iki duwé tugas kanggo nyimpen data-data lan informasi nagara.[1] Perpusnas uga dadi salah siji Lembaga Pamaréntah Non Departemen (LPND) kang ana ing sangisoré lan tanggung jawabe marang Présidhèn.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Sajarah Perpusnas diwiwiti kanthi wiwit dibangune Bataviaasch Genootschap taun 24 April 1778.[2] Lembaga iki ya iku pelopor saka Perpusnas lan nembé dibubarake nalika taun 1950.[2]

Gambar:National Library of Indonésia building.jpg
Perpustakaan Nasional RI ing dalan Salemba 27. Jakarta Pusat. Gedung utama.

Wiwitane, Perpustakaan Nasional RI ya iku pawujudan saka panerapan lan pangembangan sistem nasional pabukon, kanthi menyeluruh lan uga terpadu, Wiwit dicanangake tanggal 17 Mèi 1980 déning Menteri Pendidikan dan Kebudayaan, Daoed Joesoef.[2] Nalika iku perpusnas isih ana ing lingkungan Departemen Pendidikan dan Kebudayaan setingkat eselon II ana sangisoré Direktorat Jenderal Kebudayaan, lan badan iki minangka kasil integrasi saka papat pabukon gedhé ing Kutha Jakarta.[2] Papat pabukon mau ya iku :

Cathetan suku[besut | besut sumber]