Perang taun 1812

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Perang taun 1812
Push on, brave York volunteers.jpg
Cuplikan pertempuran jroning perang taun 1812
Tanggal 18 Juni 181224 Desember 1814 (sacara resmi)
18 Juni 181212 Februari 1815 (ora resmi)
Papan Amerika Utara-Tengah lan Wétan, Pasisir Teluk, Samudra Atlantik lan Pasifik
Asil Traktat Ghent
status quo ante bellum
Pihak sing kalibat
Star-Spangled Banner flag.svg Amérika Sarékat Kekaisaran Britania:
Flag of the United Kingdom.svg Britania Raya
Flag of the United Kingdom.svg Kanada
Indian Wodland Timur
Komandhan
Star-Spangled Banner flag.svg James Madison
Star-Spangled Banner flag.svg Henry Dearborn
Star-Spangled Banner flag.svg Jacob Brown
Star-Spangled Banner flag.svg Winfield Scott
Star-Spangled Banner flag.svg Andrew Jackson
 Karajan Manunggal George Prevost
 Karajan Manunggal Isaac Brock
Flag of the United Kingdom.svg Roger Sheaffe
 Karajan Manunggal Gordon Drummond
Tecumseh

Perang taun 1812 iku perang antara Amérika Sarékat lan Britania Raya ing taun 1812 nganti taun 1815, senadyan traktat damai ditapakasmani ing taun 1814. Ing pungkasan perang, 1.600 tentara Britania lan 2.260 tentara Amerika tiwas.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ See http://web.archive.org/20010409071805/www.geocities.com/Pentagon/Camp/7624/Warof1812.htm - sources at bottom. British and American forces also suffered 3,679 and 4,505 wounded, respectively. It is noteworthy that these "official" figures do not include losses to disease, casualties among American or Canadian militia forces, or losses among allied native tribes.

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Perang_taun_1812&oldid=999387"