Perang taun 1812

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Perang taun 1812
Push on, brave York volunteers.jpg
Cuplikan pertempuran sajeroning perang taun 1812
Titimangsa 18 Juni 181224 Dhésèmber 1814 (kanthi resmi)
18 Juni 181212 Fèbruari 1815 (ora resmi)
Pernah Amérika Utara-Tengah lan Wétan, Pasisir Teluk, Samudra Atlantik lan Pasifik
Asil Traktat Ghent
status quo ante bellum
Péhak kang perang
Flag of the United States (1795–1818).svg Amérika Sarékat Kamaharajan Britania:
Flag of the United Kingdom.svg Karajan Manunggal
Flag of the United Kingdom.svg Kanada
Indian Wodland Timur
Manggala saha wadana
Flag of the United States (1795–1818).svg James Madison
Flag of the United States (1795–1818).svg Henry Dearborn
Flag of the United States (1795–1818).svg Jacob Brown
Flag of the United States (1795–1818).svg Winfield Scott
Flag of the United States (1795–1818).svg Andrew Jackson
Karajan Manunggal George Prevost
Karajan Manunggal Isaac Brock
Flag of the United Kingdom.svg Roger Sheaffe
Karajan Manunggal Gordon Drummond
Tecumseh

Perang taun 1812 iku perang antara Amérika Sarékat lan Britania Raya ing taun 1812 nganti taun 1815, sanadyan traktat damai ditapakasmani ing taun 1814. Ing pungkasan perang, 1.600 bala Britania lan 2.260 bala Amérika tiwas.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ See http://web.archive.org/20010409071805/www.geocities.com/Pentagon/Camp/7624/Warof1812.htm - sources at bottom. British and American forces also suffered 3,679 and 4,505 wounded, respectively. It is noteworthy that these "official" figures do not include losses to disease, casualties among American or Canadian militia forces, or losses among allied native tribes.

Pranala njaba[besut | besut sumber]