Parfait

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Parfait
Parfait samples by pinguino in Osaka, Japan.jpg
Layered American parfait models in Osaka, Japan
AjanganDessert
Panggonan asalFrance
Hawa ajanganFrozen
Woworan pokokSugar, syrup, eggs, cream
Buku masakan: Parfait  Médhia: Parfait

Parfait ( /pɑːrˈf/, [1] [2] uga UK /ˈpɑːrf/, Prancis: [paʁfɛ]  (Speaker Icon.svg listen)pra=|Babagan swara iki  ; tegese "sampurna") minangka salah sawijining olahan nggambarake rong jinis panganan cuci mulut . Ing Prancis, ing endi asale panganan, parfait digawe nganggo krim, endhog, gula lan sirup kanggo nggodhok kanggo nggawe puri kaya kardus sing kadang disajeni ing gelas parfait. Versi Amerika kalebu bahan-bahan liyane kayata granola, kacang-kacangan, yogurt lan minuman keras sing digawe gabungan karo topping woh-wohan utawa krim kocok sing dilapis lan disedhiyakake ing gelas sing dhuwur. [3] [4] Resep paling tuwa sing wis dingerteni wiwit taun 1892. [5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "PARFAIT". Cambridge English Dictionary. Cambridge University Press. Dibukak ing 4 July 2019.
  2. "Parfait". Collins English Dictionary. HarperCollins. Dibukak ing 4 July 2019.
  3. "Parfait". iFood.tv.
  4. "Parfait definition". Oxford Dictionaries. Oxford University Press.
  5. "Online Etymology Dictionary". Etymonline.com. Dibukak ing 2011-11-24.