Pandhan eri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pandan Duri
Starr 030729-0031 Pandanus tectorius.jpg
Sepohon pandan duri, di Hawaii
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiospermae
Unranked: Monokotiledon
Ordho: Pandanales
Famili: Pandanaceae
Génus: Pandanus
Spésies: P. tectorius
Jeneng binomial
Pandanus tectorius
Parkinson ex Du Roi, 1774
Sinonim

banyak, di antaranya:

  • Pandanus adscendens H.St.John
  • Pandanus baptistii Misonne
  • Pandanus chamissonis Gaudich.
  • Pandanus laevis Lour.
  • Pandanus pedunculatus R.Br.
  • Pandanus repens Miq.
  • Pandanus sabotan Blanco
  • Pandanus samak Hassk.
  • Pandanus spurius (Willd.) Miq.
  • Pandanus veitchii Mast.

Sumber: The Plant List.[1]

Pandan ri, pandan klasa, pandan suket, utawa pandan pudak ( Pandanus tectorius ) ya iku tanduran kaya wit, anggota suku Pandanaceae . Iki kasebar ing kabeh pesisir lan pulo ing Asia Kidul lan Wétan nganti Polinesia . [2]

Godhong enom lan woh

Wit utawa suket kang akèh dipisah, dhuwuré ya iku 3-7 m, kadhangkala duwéni akèh stem . Asring kanthi oyot tunjang saka sak njaba galih lan cabangé oyot saka cabang; werna kasebut kanthi kukul lan gedhe lan gedhe. [3]

Woh
Dhukungan ROOT
Bunga lanang ( pudak ) kanthi sarung kekuningan

[[Kategori:Flora ing Indonesia]] [[Kategori:Artikel mawa mikroformat 'species']]

  1. The Plant List: Pandanus tectorius Parkinson ex Du Roi
  2.  Austria 1984. Ensiklopedi Indonesia Jil. 5: 2536. Jakarta: Ichtiar Baru- Van Hoeve dan Elsevier Publishing Projects.
  3.  Austria 1981. Flora, untuk sekolah di Indonesia. Jakarta: PT Pradnya Paramita. Hal. 104-5