Pancetta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pancetta
Pancetta affumicata.JPG
Rolled smoked pancetta
Buku masakan: Pancetta  Médhia: Pancetta
Pancetta digulung
Pizza disiyapake nganggo irisan pancetta gulung nganggo capicola ( pancetta coppata )

Pancetta ( palafalan jroning basa Italia: [panˈtʃetta] ) yaiku salumi saka daging weteng daging babi sing diobati uyah . Pancetta ing Italia biasane dimasak kanggo nambah jerone sup lan pasta. [1]

Migunakake[besut | besut sumber]

Kanggo masak, asring dipotong dadi kubus ( cubetti di pancetta ). [2] Ing Italia, pancetta umume disajeni minangka potongan adhem, diiris tipis lan dipangan mentah. Iki uga bisa digunakake ing pasta karbonara (sanajan umume guanciale dianggep luwih tradisional). [3] Ing Yunani, pansetta (πανσέτα) bisa dadi sajian utama.

Rong jinis pancetta dhasar yaiku arrotolata (digulung) lan stesa (flat). Arrotolata, uyah, biasane diiris irisan lancip lan dipangan mentah minangka bagean saka antipasti utawa mung minangka komponen sandwich; stesa asring digunakake disigar minangka bahan ing pirang-pirang resep, utawa dipotong nganggo garis tebal, sing biasane dipangan panggang. Uga ana versi arrotolata, sing ditambahake capicola ing tengah gulung ( pancetta coppata ).

Bahan-bahan[besut | besut sumber]

Umume produk pancetta digawe nggunakake weteng daging babi sing dicampur ing campuran uyah, dextrose, rempah-rempah lan ekstrak rempah-rempah, natrium eritrat, bawang putih, gula, natrium nitrat, lan / utawa natrium nitrit . [4] [5] [6]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Andrea Tibaldi. "Bacon (pancetta affumicata)". Diarsip saka sing asli ing 12 July 2017. Dibukak ing 27 October 2016. (in Italian).
  2. Two Greedy Italians – Bucatini all'amatriciana. 29 July 2014.
  3. Carnacina, Luigi; Veronelli, Luigi (1977). "Vol. 2, Italia Centrale". La cucina Rustica Regionale. Rizzoli. OCLC 797623404. republication of La Buona Vera Cucina Italiana, 1966.
  4. "Casa Italia Pancetta Diced". Jan K. Overweel. Dibukak ing 2019-08-07.
  5. "Columbus Craft Meats". www.columbuscraftmeats.com. Dibukak ing 2019-08-07.
  6. Feiner, Gerhard. (2010). Meat products handbook practical science and technology. Woodhead. p. 444. ISBN 9781845690502. OCLC 939134636.