Carbonara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Carbonara
Espaguetis carbonara.jpg
Spaghetti alla carbonara
AjanganPrimo (Italian pasta course); main course
Panggonan asalItaly
Tlatah utawa prajaLazio
Hawa ajanganHot
Woworan pokokGuanciale (or pancetta), eggs, hard cheese (usually Pecorino Romano, Parmesan, or a mixture), black pepper
Buku masakan: Carbonara  Médhia: Carbonara

Carbonara ( palafalan jroning basa Italia: [karboˈnaːra] ) minangka sajian pasta Italia saka Roma [1] [2] digawe nganggo endhog, keju keras, daging babi sing wis mari, lan mrica ireng . Sajian kasebut teka ing bentuk modern, kanthi jeneng saiki, ing pertengahan abad kaping 20. [3]Keju biasane Pecorino Romano, Parmigiano-Reggiano, utawa kombinasi saka kekarone. Spaghetti minangka pasta sing paling umum, nanging fettuccine, rigatoni, linguine, utawa bucatini uga digunakake. Biasane guanciale utawa pancetta digunakake kanggo komponèn daging, nanging lardons saka garang daging babi sing sulih umum njaba Italia.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Gosetti della Salda, Anna (1967). Le Ricette Regionali Italiane (ing basa Italian). Milan: Solares. p. 696. ISBN 978-88-900219-0-9.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  2. Carnacina, Luigi; Buonassisi, Vincenzo (1975). Roma in Cucina (ing basa Italian). Milan: Giunti Martello. p. 91. OCLC 14086124.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  3. Alberini, Massimo; Mistretta, Giorgio (1984). Guida all'Italia gastronomica (ing basa Italian). Touring Club Italiano. p. 286. OCLC 14164964.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)