Pančevo

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Peta sing nuduhaké lokasi Pančevo ing Serbia.

Pančevo (basa Serbia: Панчево, basa Hongaria: Pancsova, basa Turki: Pançova, basa Jerman: Pantschowa/Banstadt, basa Rumania: Panciova, basa Slowakia: Pánčevo) iku kutha lan kuthamadya ing Serbia wétan-lor, watara 15 kilomèter saka Beograd. Wewengkon kuthamadya nduwèni padunung 127.162 jiwa (2002) lan wewengkon kuthané 77.087 jiwa (2002). Wewengkon kuthamadya nyakup laladan sing jembaré 759 km²

Kutha iki minangka pusat administratif Distrik Banat Kidul, lan pelabuhan kutha iki minangka salah siji sing paling wigati ing sadawaning Kali Timiş sing mili cedhak kutha iki.

Watara 80% padunung Pančevo ya iku ètnis Serbia.

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Logo Wikimedia Commons
Pirsani galeri bab Pančevo ing Wikimedia Commons.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pančevo&oldid=1016271"