Pančevo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Peta kang nuduhaké lokasi Pančevo ing Serbia.

Pančevo (basa Serbia: Панчево, basa Hongaria: Pancsova, basa Turki: Pançova, basa Jerman: Pantschowa/Banstadt, basa Rumania: Panciova, basa Slowakia: Pánčevo) iku kutha lan kuthamadya ing Serbia wétan-lor, watara 15 kilomèter saka Beograd. Wewengkon kuthamadya kang ndunungi 127.162 jiwa (2002) lan wewengkon kuthané 77.087 jiwa (2002). Wewengkon kuthamadya nyakup laladan kang jembaré 759 km²

Kutha iki minangka pusat administratif Distrik Banat Kidul, lan pelabuhan kutha iki minangka salah siji kang paling wigati ing sadawaning Kali Timiş kang mili cedhak kutha iki.

Watara 80% kang ndunungi Pančevo ya iku ètnis Serbia.

Kutha kembar[besut | besut sumber]