Ombènan kopi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kopi
Kopi O.jpg
Kopi O served in a traditional cup in Singapore
JinisUsually served hot or occasionally warm
Panggonan asalSingapore[1][2][3]
Tlatah utawa prajaSingapore, also Maritime Southeast Asia and parts of Oceania
Olah-olahan nasional gegayutanSingapore[1][3][4]
Woworan pokokCoffee beans
Buku masakan: Kopi  Médhia: Kopi

Kopi (saka Kopi ) minangka salah sawijining jinis kopi tradisional sing asale saka Singapura . [1] [2] [3] [4] Iki minangka kopi ireng kanthi kafein sing disajeni karo susu lan gula . Minuman iki duwe oyot Hainan, utawa uga dikenal kanthi jeneng kopi Nanyang . Nanyang tegesé ' Segara Kidul ' ing basa Mandarin, lan umume nyebutake laladan ing Asia Tenggara Maritim sing ana ing sisih kidul pulau Hainan lan Taiwan . [5]

Kopi kasebut diakoni dadi pinunjul budaya lan kalebu panganan lan gaya urip saben dinane masarakat Singapura . [6] Biasane kanggo warga Singapura saka kabeh suku lan umur nggawe kustomisasi Kopi nganggo dialek Hokkien . [7] Kopi iki uga populer ing wilayah liyane ing Asia-Pasifik, kayata Australia (utamane Christmas Island lan Perth ), Indonesia lan Malaysia .

Kopi (foto ing mburi, utawa Kopi O (gambar ing ngarep), dipasangkan karo roti panggang kaya pilihan sarapan sing populer ing Singapura .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b c Dutta, Madhurima (22 February 2018). "What Makes Singapore's Coffee Culture So Unique?". theculturetrip.com. The Culture Trip. Dibukak ing 2 January 2021. Around the 19th century, Singapore opened its doors to immigrants who would develop Singapore into a fast-growing modern nation. Chinese cooks began opening up kopitiams to serve the European working population and word has it that Europe’s penchant for coffee combined with the local flavors led to the introduction of kopi.
  2. a b Aljunied, Khairudin (2014). "Coffee-shops in Colonial Singapore: Domains of Contentious Publics". History Workshop Journal. 77: 65–85. doi:10.1093/hwj/dbt011 – via Oxford Academic.
  3. a b c Lai, Ah Eng (2015). "The Kopitiam in Singapore: An Evolving Story about Cultural Diversity and Cultural Politics". Food, Foodways and Foodscapes: 103–132. doi:10.1142/9789814641234_0006. ISBN 978-981-4641-21-0.
  4. a b "Order kopi like a local". www.visitsingapore.com (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-19.
  5. "Traditional Breakfast of Kaya and Kopi". www.roots.sg (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-19.
  6. Aljunied, Khairudin (2014). "Coffee-shops in Colonial Singapore: Domains of Contentious Publics". History Workshop Journal. 77: 65–85. doi:10.1093/hwj/dbt011 – via Oxford Academic.
  7. "Singapore Coffee Association". Singapore Coffee Association (ing basa Inggris). Dibukak ing 2020-05-19.