Olahan Kanada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Irisan lan siyap muktuk

Masakan Kanada beda-beda gumantung karo wilayah ing negara kasebut. Papat panganan sing paling wiwitan ing Kanada duwe oyot First Nations, Inggris, Skotlandia lan Prancis. Masakan tradisional Inggris Inggris gegandhengan karo masakan Inggris . Masakan tradisional Prancis Prancis wis berkembang wiwit masakan Prancis abad kaping 16 lan kahanan angel sing diadhepi kolonial New France lan Coureur des bois. Masakan Prancis Prancis saiki uga asring dipérang dadi masakan Québécois lan masakan Acadian . Kanthi gelombang imigrasi sabanjure ing abad kaping 19 lan 20 saka Eropa Tengah, Kidul, lan Wétan, Asia Kidul, Asia Wétan, lan Karibia, masakan daerah kena pengaruh.

Ing Arktik, Inuit biasane urip ing pola panganan sing kalebu mamalia darat lan segara, iwak, lan produk tanduran sing dipanggang. Daging dikonsumsi seger nanging uga asring disiapake, cache, lan diidini dadi igunaq utawa kiviak . Daging fermentasi iki nduweni konsistensi lan ambune keju sing umure lembut. Cemilan kayata muktuk, sing kalebu kulit paus lan blubber dipangan polos, sanajan kadhang dicelupake karo kecap . Potongan muktuk diiris nganggo ulu sadurunge utawa sajrone dikonsumsi. Iwak dipangan digodhog, digoreng, lan sadurunge dipanggoni saiki, asring nganggo bentuk garing. Sing diarani " kentang Eskimo " (Inuit: oak-kuk : Claytonia tuberosa ) [1] lan " panganan tikus " liyane minangka sawetara tanduran sing dikonsumsi ing Arktik.

Bar Nanaimo tradisional

Referensi[besut | besut sumber]

  1. merriam-webster.com Retrieved June 21, 2011.