Ode to My Father

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ode to My Father
Ode to My Father.jpg
Poster Internasiyonal
Hangul 국제시장
Hanja 國際市場
Romanisasi Révisi Gukjesijang
McCune–Reischauer Kukcheshijang
Disutradarani Yoon Je-kyoon
Diprodhuseri Yoon Je-kyoon
Park Ji-seong
Ditulis déning Park Su-jin
Dibintangi Hwang Jung-min
Yunjin Kim
Dimusiki Lee Byung-woo
Sinématografi Choi Young-hwan
Dibesut déning Lee Jin
Dibabar déning CJ Entertainment[1]
Tanggal metu
  • Dhésèmber 17, 2014 (2014-12-17)
Suwéné
126 menit
Nagara Koréa Kidul
Basa Basa Koréa
Basa Inggris
Basa Jerman
Basa Viètnam
Rantaman US$13,1 yuta
Kalarisan US$105 yuta[2]

Ode to My Father (Hangul국제시장; RRGukjesijang; lit. "Gukje (Internasional) Pasar") inggih punika film drama saking Koréa Kidul ingkang dipundamel taun 2014. Film punika dipunsutradarani Yoon Je-kyoon, dhedhasar skénario anggitanipun Park Su-jin.[3][4] Ingkang maragani film punika Hwang Jung-min lan Yunjin Kim. Ode to My Father nyariyosaken sujarah modèren Koréa saking taun 1950-an dumugi sapunika, miyos kadadéan ingkang mèmper kaliyan tragèdhi Evakuasi Hungnam taun 1950 nalika Perang Koréa, kaputusan pamaréntah ngintun juru rawat lan tukang tambang dhumateng Jerman ing taun 1960-an, lan Perang Vietnam.[5] Saat ini Ode to My Father kasil ngancik urutan kaping pindho, film sujarah paling laris ing biyoskup Koréa, kanthi nyadé 14,2 yuta lembar karcis.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

  • Hwang Jung-min minangka Yoon Deok-soo
  • Yunjin Kim Young-ja
  • Oh Dal-su minangka Dal-goo
  • Jung Jin-young minangka Deok-soo ayah
  • Jang Young-nam minangka Deok-soo ibu
  • Ra Mi-ran minangka Deok-soo ayah bibi
  • Kim Seul-gie minangka Kkeut-soon
  • Lee Hyun Seung-gyu
  • Kim Min-jae minangka Yoon-joo
  • Tae-ho minangka Yoon Gi-joo
  • Hwang Seon-hwa minangka Yoon Seon-joo
  • Uhm Ji-seong minangka young Deok-soo
  • Jang Dae-woong minangka young Dal-goo
  • Shin Rin-ah minangka young Mak-soon
  • Lee Ye-eun minangka Yoon Seo-yeon
  • Choi Jae-sub korea penambang 1
  • Jung Young-ki seperti korea miner 2
  • Yoo Jung-ho korea miner 3
  • Maeng Se-chang korea penambang 4
  • Hong Seok-yeon minangka Deok-soo paman
  • Stella Choe Kim minangka Mak-soon Yoon
  • Go Yoon Hyun minangka Bong-hak
  • Nam Jin-bok minangka Chung Ju-yung
  • Park Seon-woong minangka Kim André
  • Hwang In-joon minangka Penyiar Kim Dong-geon
  • Park Young-seo minangka Présidhèn organisasi nem-neman
  • Jung Yun-ho minangka Nam Jin

Latar wingking[besut | besut sumber]

Pamundhutan kanggé film Ode to My Father dipuncakaken tanggal 3 Sèptember dumugi 25 Désèmber 2013 wonten ing Busan, ingkang naté dipun-ginakaken déning sutradara Yoon Je-kyoon mundhut gambar kanggé film Miracle on 1st Street (2007) lan Busan (2009).[6][7][8][9]

Filem punika dipunbabar kanggé sagung pamirsa Koréa Kidul tanggal 17 Désèmber 2014 lan kasil mancik ing urutan paling inggil wonten box office, dipunrawuhi 1,5 yuta pamiarsa, salaminipun gangsal dinten kapisan, lan kasil ngempalaken arta ₩1.5 yuta.[10][11] Sinaosa ngadhepi wontenipun filem-filem sanèsipun, film punika, ing gangsal peken, tetep wonten urutan paling inggl.[12] Tanggal 13 Januari 2015, kacathet, 10,001,709 karcis kasadé, saéngga mlebet urutan kasewelas ingkang kasil mancik cacah pamirsa 10 yuta wonten sujarah film nagari Koréa.[13][14][15][16][17][2]

Ode to My Father ugi naté kababar wonten ing adicara Panorama, pahargyan Festival Film Internasional Berlin kaping 65 ing wulan Fèbruari 2015, lan dipunpirsani déning kalih dasa ètnis imigran Koréa ingkang menangi kadadéan ingkang kacariyosaken wonten ing filem punika.

Bebungah lan nominasi[besut | besut sumber]

Taun Pahargyan Kategori Panampi Kasil
2015
10th Max Movie Awards
Best Film Ode to My Father Nominasi
Best Director Yoon Je-kyoon Nominasi
Best Actor Hwang Jung-min Nominasi
Best Supporting Actor Oh Dal-su Nominasi
Best Supporting Actress Ra Mi-ran Nominasi
Best New Actress Kim Seul-gie Menang
20th Chunsa Film Art Awards[18]
Best Actor Hwang Jung-min Nominasi
Best Screenplay Park Su-jin Menang
Special Audience Award
for Best Film
Ode to My Father Menang
9th Asian Film Awards[19]
Best Film Ode to My Father Nominasi
17th Udine Far East Film Festival[20]
Audience Award Ode to My Father Menang
51st Baeksang Arts Awards
Best Director Yoon Je-kyoon Nominasi
10th APN[21] Awards[22][23]
Recipient Yoon Je-kyoon Menang
19th Bucheon International Fantastic Film Festival[24]
It Star Award Oh Dal-su Menang
24th Buil Film Awards
Best Supporting Actor Oh Dal-su Nominasi
Best Screenplay Park Su-jin Nominasi
Buil Readers' Jury Award Ode to My Father Menang
35th Korean Association of Film Critics Awards[25]
Top 10 Films of the Year Ode to My Father Menang
52nd Grand Bell Awards
Best Film Ode to My Father Menang
Best Director Yoon Je-kyoon Menang
Best Actor Hwang Jung-min Menang
Best Actress Yunjin Kim Nominasi
Best Supporting Actor Oh Dal-su Menang
Best Supporting Actress Ra Mi-ran Nominasi
Best Screenplay Park Su-jin Menang
Best Cinematography Choi Young-hwan Menang
Best Editing Lee Jin Menang
High Technology Special Award Han Tae-jeong, Son Seung-hyeon,
Kim Dae-jun, Kim Jeong-su,
Akira Kai (Visual Effects)
Menang
Lee Hee-eun, Hwang Hyo-kyun
(Special Make-up)
Nominasi
Best Sound Recording Lee Seung-cheol, Han Myung-hwan Menang
Best Planning Menang
36th Blue Dragon Film Awards
Best Film Ode to My Father Nominasi
Best Director Yoon Je-kyoon Nominasi
Best Supporting Actor Oh Dal-su Menang
Best Supporting Actress Ra Mi-ran Nominasi
Best Editing Lee Jin Nominasi
Best Art Direction Ryu Seong-hee Menang
Best Music Lee Byung-woo Nominasi
Technical Award Han Tae-jeong, Son Seung-hyeon,
Kim Dae-jun, Kim Jeong-su,
Akira Kai (Visual Effects)
Nominasi
Audience Choice Award
for Most Popular Film
Ode to My Father Menang

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Frater, Patrick (5 October 2014). "BUSAN: CJ Entertainment Announces Next Year’s Slate". Variety. Dijupuk 2014-12-09. 
  2. a b Kil, Sonia (1 March 2015). "Koréa Box Office: Kingsman and Imitation Game Hotter Than Fifty Shades or Focus". Variety. Dijupuk 2015-03-02.  Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; jeneng "variety" diwedharaké ping bola-bali déné isiné béda
  3. Kim, Hyun-soo (29 December 2014). "JK YOUN, Director of ODE TO MY FATHER: "I can't wait to see international audiences' reactions"". Korean Cinema Today. Dijupuk 2015-01-04. 
  4. Jung, Hyun-mok (21 January 2015). "Smash-hit films criticized for political leanings". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2015-01-23. 
  5. Kim, June (8 December 2014). "In Focus: Ode to My Father". Korean Film Biz Zone. Dijupuk 2014-12-09. 
  6. Yang, Sung-young (28 November 2014). "They Were There! In Gukje Market". Korean Film Biz Zone. Dijupuk 2014-12-09. 
  7. Song, Soon-jin (10 January 2014). "YOON Je-Kyun's GUKJE MARKET Wraps Filming". Korean Film Biz Zone. Dijupuk 2014-12-09. 
  8. Baek, Jong-hyun; Sung, So-young (17 January 2015). "Popularity of Ode boosts tourism in Busan". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2015-01-17. 
  9. "Busan offers tour of locations from Ode to My Father". The Korea Herald. 2 January 2015. Dijupuk 2015-01-17. 
  10. "History Weepie Draws 1.1 Million Viewers". The Chosun Ilbo. 22 December 2014. Dijupuk 2014-12-23. 
  11. Jin, Eun-soo (23 December 2014). "Family film hits My Love from top". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2014-12-27. 
  12. Kil, Sonia (18 January 2015). "Koréa Box Office: Ode and Love Forecast top Chart, Sniper Opens in Eighth". Variety. Dijupuk 2015-01-19. 
  13. Noh, Jean (14 January 2015). "Ode To My Father tops 10m in S Koréa". Screen Daily. Dijupuk 2015-02-13. 
  14. "Film on modhèren Korean history tops 10 mln in attendance". The Korea Herald. 14 January 2015. Dijupuk 2015-01-17. 
  15. Kim, Bo-eun (14 January 2015). "Ode to My Father hits 10 million in ticket sales". The Korea Times. Dijupuk 2015-02-13. 
  16. Sung, So-young (15 January 2015). "Ode reaches 10 million admissions". Korea JoongAng Daily. Dijupuk 2015-01-17. 
  17. "Ode to My Father Becomes 11th Film to Draw Over 10 Million Viewers". The Chosun Ilbo. 15 January 2015. Dijupuk 2015-01-17. 
  18. Ma, Kevin (9 March 2015). "Hard Day leads Chunsa Film Art nominations". Film Business Asia. Dijupuk 2015-03-19. 
  19. Yoon, Ina (4 March 2015). "Korean Films and Artists Nominated for the Asian Film Awards". Korean Film Biz Zone. Dijupuk 2015-03-19. 
  20. Conran, Pierce (4 May 2015). "Udine’s Top Award Goes to ODE TO MY FATHER". Korean Film Biz Zone. Dijupuk 2015-05-28. 
  21. Asia-Pacific Producers Network
  22. Won, Ho-jung (3 July 2015). "Kim Hye-soo, Ahn Sung-ki, JK Youn to receive Asia-Pacific film awards". The Korea Herald. Dijupuk 2015-07-08. 
  23. Ha, Sung-tae (21 July 2015). "Actor AHN Sung-Ki, Actress KIM Hye-Soo and Director JK YOUN picked up APN Prizes". Korean Film Biz Zone. Dijupuk 2015-07-22. 
  24. Conran, Pierce (10 July 2015). "LEE Min-ho and MOON Chae-won to Receive BiFan Awards". Korean Film Biz Zone. Dijupuk 2015-07-10. 
  25. Conran, Pierce (2 November 2015). "THE THRONE Tops Korean Association of Film Critics Awards". Korean Film Biz Zone. Dijupuk 6 November 2015. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]