Novak Đoković

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Novak Đoković
Novak Đoković saat memenangkan Australia Terbuka 2011
Julukan/undang-undangan Nole,[1] The Djoker[2]
Negara Bendera_Serbia Serbia
Papan padunungan Monte Carlo, Monaco
Dhuwur 1.87 m (6 ft 1 12 in)
Karir profèsional 2003
Tangan Tangan tengen; backhand rong tangan
Gunggung bebungah
sadawaning karir
US$ 7,537,644
Tunggal
Menang-kalah 381-107
Gelar 27
Peringkat paling dhuwur No. 1 (4 Juli 2011)
Hasil Grand Slam
Australia Terbuka Juwara (2008)
Prancis Terbuka SF (2007)
Wimbledon Juwara (2011)
AS Terbuka F (2007)
Ganda
Menang-kalah 15 – 24
Gelar 0
Peringkat paling dhuwur No. 134 (20 Agustus 2007)

Cathetan: Data per 21 Mèi 2008.

Novak Đoković (Basa Serbia: Новак Ђоковић; jenengé kerep uga diéja Novak Djokovic; lair 22 Mèi 1987 ing Beograd), iku sawijining petènis profésional saka Serbia. Ing tanggal 9 Juli 2007, ana ing peringkat 3 donya lan kasil dadi juwara Wimbledon ing taun 2011. Miturut data ATP, Đoković manggon ing Monte Carlo.

Karir tenis[besut | besut sumber]

2001-2003[besut | besut sumber]

Minangka anggota tim nasional Yugoslavia, Djokovic tekan final Piala Davis Junior 2001 kanggo pemain ing umur 14 taun, nalika dheweke kalah ing tunggal.[3]

2022[besut | besut sumber]

Djokovic disetel kanggo miwiti musim 2022 kanthi melu Piala ATP nanging mundur.[4] Djokovic lelungan menyang Melbourne tanggal 5 Januari nanging ditahan dening Pasukan Perbatasan Australia sawise dheweke nemtokake dheweke ora nyukupi syarat mlebu kanggo wong lelungan sing ora divaksinasi.[5][6] Visane dibatalake lan dheweke ditahan ing hotel tahanan imigrasi nganti pirang-pirang dina ngenteni sidang pengadilan.[7]

Kauripan[besut | besut sumber]

Đoković iku anak tuwa dhéwé saka Srdjan lan Dijana. Đoković duwé adi lanang loro, Đorđe lan Marko. Đoković nguasani basa Serbia, basa Jerman, lan basa Inggris.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Official Internet Site of Novak Djokovic". Dibukak ing 2007-08-14.
  2. Pearce, Linda (2008-01-12). "The man they call the Djoker". The Age. Dibukak ing 2008-01-31.
  3. "Juniors – Boys Winners". International Tennis Federation (ITF). 2008-06-30. Diarsip saka sing asli ing 2008-07-01. Dibukak ing 2011-05-10.
  4. "Djokovic decides to withdraw from ATP Cup". Dibukak ing 2022-01-06.
  5. Greene, Andrew (2022-01-06). "ABF investigates two more Tennis Australia medical exemptions after Novak Djokovic's visa cancellation". ABC News. Australian Broadcasting Corporation. Dibukak ing 2022-01-06.
  6. "Djokovic prepares Australian visa challenge as COVID vaccine furore mounts". 2022-01-08. Dibukak ing 2022-01-08.
  7. "Djokovic detention draws focus to Australia's asylum-seekers". MSN. Dibukak ing 2022-01-10.