Novak Đoković

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Novak Đoković
Novak Đoković saat memenangkan Australia Terbuka 2011
Julukan/undang-undangan Nole,[1] The Djoker[2]
Negara Bendera_Serbia Serbia
Papan padunungan Monte Carlo, Monaco
Dhuwur 187 m (613 ft 6.2 in)
Karir profèsional 2003
Tangan Tangan tengen; backhand rong tangan
Gunggung bebungah
sadawaning karir
US$ 7,537,644
Tunggal
Menang-kalah 381 - 107
Gelar 27
Peringkat paling dhuwur No. 1 (4 Juli 2011)
Hasil Grand Slam
Australia Terbuka Juwara (2008)
Prancis Terbuka SF (2007)
Wimbledon Juwara (2011)
AS Terbuka F (2007)
Ganda
Menang-kalah 15 – 24
Gelar 0
Peringkat paling dhuwur No. 134 (20 Agustus 2007)

Cathetan: Data per 21 Mei 2008.

Novak Đoković (Basa Serbia: Новак Ђоковић; jenengé kerep uga diéja Novak Djokovic; lair 22 Mei 1987 ing Beograd), iku sawijining petènis profesional saka Serbia. Ing tanggal 9 Juli 2007, ana ing peringkat 3 donya lan kasil dadi juwara Wimbledon ing taun 2011. Miturut data ATP, Đoković manggon ing Monte Carlo.

Kauripan[besut | besut sumber]

Đoković iku anak paling tuwa saka Srdjan lan Dijana. Đoković duwé adi lanang loro, Đorđe lan Marko. Đoković nguasani basa Serbia, basa Jerman, lan basa Inggris.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "The Official Internet Site of Novak Djokovic". Dijupuk 2007-08-14. 
  2. ^ Pearce, Linda (2008-01-12). "The man they call the Djoker". The Age. Dijupuk 2008-01-31. 


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Novak_Đoković&oldid=1094655"