Nekara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nekara perunggu saka Sông Đà, Vietnam

Nekara ya iku wangun pusaka utawa piranti kanggo upacara keagamaan kanthi wujud kendang kang ana ing mangsa jaman perunggu,duwé sikil cilik saha awujud bangkekan kang ana ing tengahé.Pola hias kang ana ing nekara umummé duwé pola geometrik kang wujud pilin rankep, tumpal, tangga, meander, bunderan, titik, swastika, lan wujud huruf F.

Wujud[besut | besut sumber]

Ing mangsa Megalitikum,nekara ing Sumbawa lan Roti awujud wong kang lagi makarya,numpak jaran, nutu lan ngajak ing alas.Nekara perunggu wujud Pejeng duwé pola hias kaya ta kedok lan topeng

Mupangat[besut | besut sumber]

Nekara duwé mupangat kang sakral kaya ta:

  • Kanggo nambak lan ngundang udan
  • Kanggo genderang perang
  • Upacara kematian