Naraguna:Anis Fridasari/Ramadan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Anis Fridasari/Ramadan
Welcome Ramadhan.jpg
Sebuah bulan sabit dapat terlihat diatas pohon kurma saat Matahari terbenam di Manama, menandakan kedatangan bulan suci Muslim Ramadan di Bahrain
Bulan sabit iku warni lan apik disinari nalika Ramadan.

Ramadhan ( /ˌræməˈdɑːn/ ; Arab IPA: [ramaˈdˤaːn] ; [note 1] uga ing ditulis latin yaiku Ramzan, Ramadhan, utawa Ramatan ) minangka sasi kaping sanga ing kalender Islam, [1] lan dirayakake déning umat Islam ing saindhenging donya kanthi pasa (saum) lan ngèlingi wahyu pisanan sing diparingake dhumateng Nabi Muhammad SAW . [2] [3] Perayaan taunan iki diajéni minangka salah siji saka pilar Islam . [4] Sasi Ramadhan yaiku 29 nganti 30 dina adhédhasar saking pengamatan hilal, miturut sawetara paugeran sing ditulis wonten ing hadits. [5] [6]

Tembung Ramadan asalé saka tembung basa Arab yaiku ramiḍa utawa ar-ramaḍ, sing artiné panas utawa kahanan garing sing panas. [7] Pasa ing sasi Ramadan iku ukumé <i id="mwIQ">fardhu</i> (diwajibaké) kanggo wong diwasa, kejaba ngalami alangan kanggo nglakoni pasa kayata lara, musafir, wong jempo, ngandhut, nyusuni, lan mènstruasi . [8] Kewajiban kanggo pasa ing sasi Ramadan tiba ing sasi Sha'ban, taun kapindho sawisé migrasi umat Muslim saka Mekkah menyang Madinah . [9] Sasi Ramadan diwiwit kanthi nemtukake wulan sabit minangka tandha wulan anyar. [10] [[Kategori:Kaca mawa pertalan kang durung kapriksa]]
Masalah sitiran: Tenger <ref> ana tumrap golongan aran "note", nanging tenger <references group="note"/> sing magepokan ora ana, utawa </ref> panutup ora ana

  1. BBCReligions Retrieved 25 July 2012
  2. "Muslims worldwide start to observe Ramadan". The Global Times Online. 2012. Dijupuk 28 July 2012. 
  3. "The Muslim World Observes Ramadan". Power Text Solutions. 2012. Dijupuk 28 July 2012. 
  4. "Schools – Religions". BBC. Dijupuk 25 July 2012. 
  5. Bukhari-Ibn-Ismail, AbdAllah-Muhammad. "Sahih Bukhari – Book 031 (The Book of Fasting), Hadith 124.". hadithcollection.com. Dijupuk 25 July 2012. 
  6. Muslim-Ibn-Habaj, Abul-Hussain. "Sahih Muslim – Book 006 (The Book of Fasting), Hadith 2378.". hadithcollection.com. Dijupuk 25 July 2012. 
  7. Muslim-Ibn-Habaj, Abul-Hussain. "Sahih Muslim – Book 006 (The Book of Fasting), Hadith 2391.". hadithcollection.com. Dijupuk 25 July 2012. 
  8. Fasting (Al Siyam) – الصيام – Page 18, el Bahay el Kholi, 1998
  9. "Saudi Aramco World: Ramadan in the Farthest North". Dijupuk 16 June 2015. 
  10. "How to pray and fast in countries where the day or night is continuous". Dijupuk 5 February 2017.