Namnam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Namnam
Cynom caulif Lv 071126-1784 tdp.jpg
Godhong
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Unranked: Angiosperms
Unranked: Eudicots
Unranked: Rosids
Ordho: Fabales
Famili: Fabaceae
Génus: Cynometra
Spésies: C. cauliflora
Jeneng binomial
Cynometra cauliflora
L.
Wit Namnam ing pekarangan

Namnam duwé jeneng élmiyah Cynometra ramiflora utawa Cynometra bijuga ya iku wit taunan saka kulawarga Leguminoceae. Wit iki dhuwuré bisa nganti 30 mèter lan dhiamèter galihé 60 séntimèter. Galihé silindhris lan wernané soklat enom. Godhongé majemuk werna ijo tuwa. Kembangé wena abang. Wohé werna soklat. Ing basa Indonésia uga sinebut kanthi jeneng kopi anjing.[1]

Ékologi[besut | besut sumber]

Kembang Namnam diprodhuksi saben sasi Agustus. Déné wohé mateng ing sasi Oktobér. Pasebaran wiji direwangi dening kalong. Tuwuh ing alas bakau. Indochina, Pasifik nganti Australia.

Piguna[besut | besut sumber]

Godhong Namnam

Kayu Namnam kanggo piranti wangunan, piranti gawé kagunan[2] lan tetanduran hias.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Partomihardjo, Tukirin dkk. (2014). Jenis-Jenis Pohon Penting di Hutan Nusakambangan. Jakarta: LIPI Pers bersama Yayasan Pustaka Obor Indonesia. k. 74. ISBN 978-979-799-804-2. 
  2. "Asian Plant". 
  3. "Useful Tropical Plants".