Muséum Wayang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Museum Wayang)

Museum Wayang iku sawijining muséum kang mamèrake manéka warna wayang lan bonéka.[butuh rujukan] Barang-barang iku ana sing seka Indonésia lan manca nagara.[butuh rujukan] Museum Wayang dumunung ing Kawasan Kota Tua Batavia.[1] Saliyane Museum Wayang,ing kono uga ana muséum Fatahillah, Museum Bank Indonésia, Museum Bank Mandiri lan Museum Keramik.[1] Museum kang manggon ing Jalan Pintu Besar Utara Nomor 27, Jakarta Kulon iku maune De Oude Hollandsche Kerk ("Gereja Suwe Walanda").[butuh rujukan]Museum Wayang resmi digunaake 13 Agustus 1975.[butuh rujukan]

Nganti saiki, muséum iki nyimpen luwih seka 4.000 wayang, seka wayang kulit, wayang golek, wayang kardus, wayang suket, wayang janur, topeng, bonéka, lan gamelan.

Ing kutha Ngayogyakarta uga ana muséum wayang kang aran "Muséum Wayang Kekayon", mapan ing dalan Yogya - Wanasari km. 7.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b (id)Museum Wayang (dipunundhuh tanggal 24 Februari 2011)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Muséum_Wayang&oldid=1101332"