Wayang Suket

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Wayang suket punika jinisipun wayang ingkang kadamel saking sesuketan.Wayang suket punika asring dipundamel ing bebocahan kang wonten ing tlatah panggangonan ing tlatah jawi asring kajulukan wayang angon amargi asring dipundalem piyantun utawi cah anggo.Kacarita wayang suket dipunpendet déning carita rakyat utawa carita-carita khayal.