Modak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Modak
Ukadiche Modak (Rice).jpg
JinisDumpling
Ajangandessert
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaMaharashtra-India, Japan
Woworan pokokRice flour, or wheat and maida flour, coconut, jaggery
VariasiKangidan (歓喜団)
Buku masakan: Modak  Médhia: Modak

Modak ( Marathi : मोदक) ( Jepang : 歓 喜 団) yaiku olah-olahan saka India kang kawentar ing pirang-pirang tlatah India. Isèn kang legi ing njero modak kasusun saka klapa lan gula tebu soklat, déné kulit sing alus ing njaba digawé saka glepung beras utawa glepung gandum kang dicampur glepung khava utawa maida . Iki digunakaké kanggo ndedonga marang déwa Ganesha.

Modak bisa digorèng utawa didang. Jinis kukus (sinebut modus ukdiche ) [1] asring dipangan nalika panas bebarengan karo lenga samin .

Variasi jeneng[besut | besut sumber]

Modak sing digorèng
Praupané isèn modak kang disigar

Jejuluk modak (मोदक) ing basa Marathi, Konkani lan basa Gujarati, modhaka ing Kannada, modhakam utawa kozhakkattai ing basa Tamil lan kudumu ing Telugu.

Kapustakan[besut | besut sumber]

  1. "Jatra gets its flavour from Maharashtra for authentic taste". The Times of India. Indore. 7 October 2017. Dibukak ing 19 October 2017.