Vlad Ţepeş: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
c
clean up, replaced: dokumen → dhokumèn (2) using AWB
(→‎top: éjaan, replaced: misuhur → misuwur (2))
c (clean up, replaced: dokumen → dhokumèn (2) using AWB)
== Asma ==
 
Asma wikingipun ''Drăculea'' (ugi dipunsebat "Drakulya"), adhedhasar pinten-pinten dokumendhokumèn, punika "putra sang [[naga]]", amargi ramanipun, [[Vlad II Dracul]], ingkang nampi jejuluk mau amargi piyambakipun sampun gabung kaliyan '''Ordo Naga''' ([[Order of the Dragon]]). ''Dracul'', asalipun saking [[basa Latin]] ''Draco'', punika "dragon", inggih punika asalipun saking tembung ing basa [[Yunani]] Δράκων (Dracon). Ing basa [[Rumania]], ''Drac'' punika "iblis".
 
Jejuluk makaten, "Țepeș" ("[[sula|Penyula]]") asalipun saking karemenanipun nghukum tiyang kaliyan cara ing [[sula]]. Ing basa [[Turki Ottoman]], punika dipuntepang kaliyan asma "Kazıklı Voyvoda" ingkang punika "Pangeran Penyula".
 
punika gesangipun, piyambakipun nyerat namanipun ing saben dokumendhokumèn kaliyan asma ''Wladislaus Dragwlya'' utawi ''Drakwlya''.<ref>http://hrcak.srce.hr/file/19561</ref>
== Masa mudi ==
Vlad lair ing [[Sighișoara]] (Hungaria: Segesvár), [[Transylvania]] (dados saking karajan [[Hungaria]]), ing musim dingin taun 1431 saking [[Vlad II Dracul]], lan punika cucu saking ''[[Mircea the Elder]]''. Ibunipun dipunyakini punika istri kaping kalih saking ayahipun, Putri Cneajna saking [[Moldavia]], anak sulung saking ''[[Alexandru cel Bun]]''.<ref>Dracula: Prince of Many Faces", Florescu lan McNally, halaman 45</ref>. piyambakipun gadah kalih kakak tiri, [[Mircea II]] lan [[Vlad Călugărul]], lan adik tiri, [[Radu cel Frumos]].
5.601

besutan

Menu navigasi