Vlad Ţepeş: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Kalairan → Lair, gadahi → gadhah
c
(éjaan, replaced: Kalairan → Lair, gadahi → gadhah)
|mother = Cneajna dari [[Moldavia]]
}}
'''Vlad III, Pangeran Wallachia''' (c. 1431 – Dhésèmber 1476), dipuntèpang dados '''Vlad Ţepeş''' (Romanian: '''Vlad Țepeș''' {{IPA-ro|ˈvlad ˈt͡sepeʃ|pron}} utawi '''Dracula''' (dalam [[Basa Indonésia]] asring dipunuwali dados Drakula), inggih punika [[pangeran]] [[Wallachia]] ingkang gadahigadhah kuasa ing taun 1448, lajèng ing 1456 ngantos 1462 lan ing taun 1476.<ref name="Dracula"/>
 
Ing sajarah, Vlad misuhur badhé perlawananipun kaliyan èkspansi [[Kesultanan Utsmaniyah]]<ref>[http://www.romaniatourism.com/dracula.html Count Dracula's Legend]</ref> lan hukuman kejam ing oiyambakipun nglampahi ing musuh-musuhipun.<ref name=Britannica>{{cite web | title = Vlad III | year = 2010 | publisher = Encyclopædia Britannica Online | url = http://www.britannica.com/EBchecked/topic/631524/Vlad-III | accessdate = 26 May 2010}}</ref>
{{Reflist}}
 
[[Kategori:KalairanLair 1431]]
[[Kategori:Kapatèn 1476]]
[[Kategori:Penguasa Wallachia]]
348.872

besutan

Menu navigasi