Alexis Bouvard: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: adedhasar → adhedhasar, biasa → biyasa, nate → naté, seda → séda
c (Bot: Panggantèn teks otomatis (-\bReferensi\b +Rujukan))
(éjaan, replaced: adedhasar → adhedhasar, biasa → biyasa, nate → naté, seda → séda)
|caption = Alexis Bouvard
|birth_date = {{birth date|1767|6|27|df=y}}
|birth_place = [[Gambar:Flag of France.svg|18px|France]] [[Contamines]], PerancisPrancis
|death_date = {{death date and age|df=y|1843|6|7|1767|6|27}}
|death_place = [[Gambar:Flag of France.svg|18px|France]] Paris
|residence =
|citizenship =
|nationality = PerancisPrancis
|ethnicity =
|field = [[astronomi]]
}}
 
'''Alexis Bouvard''' (27 Juni 1767 – 7 Juni 1843) inggih punika [[astronom]] saka [[Perancis]]. Piyabakipun kondhang amargi natenaté ngamati ''ketidakbiasaan'' gerak planet [[Uranus]] kaliyan ngusulaken kawontenan planet kaping wolu wonten ing [[Tata Surya]].
 
== Kauripan ==
Miyos wonten ing [[Contamines]], Perancis, kasuksesanipun Bouvard manika kados panemuan wolung komet sarta pangumpulan tabel astronomis [[Yupiter]], [[Saturnus]] kaliyan [[Uranus]]. Manggihi wonten ingkang boten biasabiyasa saking gerakanipun planet Uranus, Bouvard ngusulaken kawontenan planet kaping wolu punika ingkang boten bisa punika.<ref name="av">[Anon.] (2001)</ref> Sasampunipun piyambakipun sedaséda, posisi [[Neptunus]] dipuétang dhateng [[John Couch Adams]], lajeng dipunlajengaken dhumateng [[Urbain Le Verrier]], adedhasaradhedhasar pangamatannipun.<ref name="av"/>
 
== Rujukan ==
352.737

besutan

Menu navigasi