Alexis Bouvard

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Alexis Bouvard
Alexis Bouvard.jpg
Alexis Bouvard
Lair (1767-06-27)27 Juni 1767
France Contamines, Prancis
Pati 7 Juni 1843(1843-06-07) (umur 75)
France Paris
Bangsa Prancis
Karièr ngèlmiah
Babagan astronomi
Institutions Observatorium Paris

Alexis Bouvard (27 Juni 1767 – 7 Juni 1843) inggih punika astronom saka Perancis. Piyabakipun kondhang amargi naté ngamati ketidakbiasaan gerak planet Uranus kaliyan ngusulaken kawontenan planet kaping wolu wonten ing Tata Surya.

Kauripan[besut | besut sumber]

Miyos wonten ing Contamines, Perancis, kasuksesanipun Bouvard manika kados panemuan wolung komet sarta pangumpulan tabel astronomis Yupiter, Saturnus kaliyan Uranus. Manggihi wonten ingkang boten biyasa saking gerakanipun planet Uranus, Bouvard ngusulaken kawontenan planet kaping wolu punika ingkang boten bisa punika.[1] Sasampunipun piyambakipun séda, posisi Neptunus dipuétang dhateng John Couch Adams, lajeng dipunlajengaken dhumateng Urbain Le Verrier, adhedhasar pangamatannipun.[1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ a b [Anon.] (2001)

Bibliografi[besut | besut sumber]