Eutanasia: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
2 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
yen -> yèn using AWB
c (yen -> yèn using AWB)
[[Gambar:Euthanasia machine (Australia).JPG|thumb|240px|Mesin eutanasia kang digunakake kanggo nyuntikake obat-obatan kang bisa gawé mati kanthi dosis dhuwur. Layar komputer jinjing mandu pangguna lumantar saperangan tahapan lan pitakonan kanggo mesthèkaké yenyèn si pangguna wis bener-bener siap jroning kaputusane mau. Suntikan pungkasan banjur ditindakake kanthi pitulungan mesin kang diatur saka komputer.<ref>
{{cite web
|url = http://www.smh.com.au/articles/2003/01/10/1041990085855.html
 
* Eutanasia agresif, uga sinebut eutanasia aktif, ya iku sawijining tindakan kanthi sengaja kang ditindakake déning [[dhokter]] utawa tenaga keséhatan liyane kanggo nyingkatake utawa mungkasi uriping [[pasien]]. Eutanasia agresif bisa ditindakake kanthi pawenehan sawijining [[senyawa]] kang bisa gawé mati, ya iku kanthi oral utawa suntikan. Salah sawijining conto senyawa kang bisa gawé mati ya iku tablet [[sianida]].
* Eutanasia non agresif, kadang-kadang uga sinebut eutanasia otomatis (''autoeuthanasia'') digolongake minangka eutanasia negatif, ya iku kaanan sawijing pasien nolak kanthi tegas lan kanthi sadar nampa perawatan medis senajan ngerti yenyèn panolakane bakal mungkasi uripe. Panolakan mau diajokake kanthi resmi kanthi gawé sawijining "'''codicil'''" (pernyataan tinulis tangan). Eutanasia non agresif intine ya iku sawijining praktik eutanasia pasif ingatase panjalukane pasien.
 
== Cathetan sikil ==
352.737

besutan

Menu navigasi