Sianida

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sianida ya iku senyawa kimia kang ngandhut kelompok siano C≡N, kanthi atom karbon terikat-tiga ke atom nitrogen.

Klompok CN bisa ditemokake ing akèh senyawa. Ing antarane gas, padhet, lan cair. Tuladhane uyah, saperangan kovalen. Saperangan molekular, saperangan ionik, lan uga polimerik. Senyawa kan bisa nguculake ion sianida CN sangat beracun

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Templat:Gugus fungsi


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sianida&oldid=1074918"