Sianida

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Sianida ya iku senyawa kimia kang ngandhut kelompok siano C≡N, kanthi atom karbon terikat-tiga ke atom nitrogen.

Klompok CN bisa tinemu ing akèh senyawa. Ing antarané gas, padhet, lan cair. Tuladhané uyah, sapérangan kovalen. Sapérangan molekular, sapérangan ionik, lan uga polimerik. Senyawa kan bisa nguculake ion sianida CN sangat beracun

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Templat:Gugus fungsi