Miriam Budiardjo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Miriam Budiardjo

Prof Miriam Budiardjo (Kediri, 20 November 1923Jakarta, 8 Januari 2007) iku nimpuna ngèlmu pulitik Indonésia lan mantan anggota Komisi Nasional Hak Asasi Manusia. Istri Ali Budiardjo, tokoh perjuangan Indonésia, iki naté mengku kalungguhan minangka Dekan Fakultas Ilmu Sosial lan Èlmu Pulitik Universitas Indonésia (FISIP UI) periode 1974–1979. Naté mengku kalungguhan minangka diplomat ing New Delhi, India lan Washington, DC, Amérika Sarékat. Sabanjuré njupuk program gelar S2 ing Georgetown University, Washington DC, lan S3 ing Harvard University, Cambridge, AS (ora nganti rampung). Taun 1997 di anugerahi gelar Dhoktor Honoris Causa saka almamater-é Universitas Indonésia.[1]

Karya[besut | besut sumber]

  • The Provisional Parliament in Indonésia, 1956
  • Dasar-Dasar Èlmu Pulitik,PT Gramedia Pustaka Utama,1977, ISBN 979-686-024-4
  • Partisipasi dan Parté Pulitik, Buku Obor, 1998, ISBN 979-461-297-9
  • Perkembangan Èlmu Pulitik di Indonésia (ditulis bebarengan karo Prof. Maswadi Rauf, diterbitkan Ghalia Indonésia, 1983.
  • "Pendekatan-Pendekatan dalam Ilmu Pulitik" (Artikel, terbit ing Jurnal Èlmu Pulitik, No. 1, 1986).
  • Dhémokrasi Di Indonésia (Pidato Purnabhakti), Gramedia, 1994

Penghargaan[besut | besut sumber]

  • Bintang Jasa Utama Pengabdian tumrap Republik Indonesia salami masa perjuangan Kamardikan, 1995
  • Dhoktor Kehormatan Èlmu Pulitik, UI, 1997
  • Bintang Mahapputra Utama, 1998 [2]

Réferènsi[besut | besut sumber]


Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]