Menyang kontèn

Milka Planinc

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Milka Planinc
Barkas:MilkaPlaninc.jpg
Ketuwa Dewan Eksekutif Federal ka-25
Linggih
16 Mei 1982 – 15 Mei 1986
PrésidhènPetar Stambolić
Mika Špiljak
Veselin Đuranović
Radovan Vlajković
Kang sadurungéVeselin Đuranović
Kang sawiséBranko Mikulić
Sekretaris Liga Komunis Kroasia
Linggih
14 Desember 1971 – 16 Mei 1982
Kang sadurungéSavka Dabčević-Kučar
Kang sawiséJure Bilić
Rerincèn dhiri
LairMilka Malada
(1924-11-21)21 Novèmber 1924
Drniš, Kerajaan Serbia, Kroasia, Slovenia
Pati7 Oktober 2010(2010-10-07) (umur 85)
Zagreb, Kroasia
Parté pulitikLiga Komunis Yugoslavia
SisihanZvonko Planinc (o. 1950; seda 1993)

Milka Planinc (jeneng gadis: Malada; pangucapan [mîːlka plǎnint͡s]; lair ing Žitnić, Kerajaan Yugoslavia, 21 Novèmber 1924 – pati ing Zagreb, Kroasia, 7 Oktober 2010 ing umur 85 taun) yaiku pulitisi Yugoslavia katurunan Kroasia. Ia dadi Mahamantri Republik Federal Sosialis Yugoslavia saka 1982 nganti 1986, wadon kapisan sing megang jabatan kasebut. Planinc menika kepala pamrentahan wadon kapisan ing nagara komunis sing diakui.[1] Kepala nagara sekaligus kepala pamrentahan wadon kapisan ing nagara komunis menika Khertek Anchimaa-Toka saka Republik Rakyat Tuva sing mung diakui sabagean nagara.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Guardian-obituary
  2. "Khertek Anchimaa-Toka: The World's First Female Head of State". Times Online. 2 Oktober 2008.

Sumber[besut | besut sumber]

  • Opfell, Olga S. (1993). Women Prime Ministers and Presidents. Jefferson, North Carolina: McFarlane & Company., ISBN 978-0899507903.
  • Skard, Torild (2014) "Milka Planinc" in Women of Power - Half a century of female presidents and prime ministers worldwide. Bristol: Policy Press, ISBN 978-1-4473-1578-0.