Menara Juche

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Menara Juche
Jeneng Koréa
Chosŏn'gŭl 주체사상탑
Hancha 主體思想塔
McCune–Reischauer Chuch'e Sasangt'ap
Alihaksara Juche Sasangtap

Menara Juche ingkang dipunresmekaken ing tanggal 15 April 1982, sareng kaliyan HUT kaping 70 pimpinan Koréa Lor inggih punika Kim Il-sung. Menara punika nginggilipun 150 mèter lan ing pungkasanipun wonten obor ingkang dipundamel saking bahan langka. Menara dipundamel saking 70 kulit granit, ingkang ateges lambang gesangipun Kim Il-sung wekdal punika. Menara punika gadhah ateges ide kamandirian Juche kanthi wentuk arsitèktur tugu jinis pagoda sèla ingkang dipunyasa ing pramodern Koréa. Wonten grup patung ing ngajengipun menara inggih punika tigang tokoh inggih punika tiyang ingkang nyambut damel, petani, lan intelektual ingkang bekta palu, clurit, lan bekta kuas. Sedya punika ateges sipat struktur kelas Parté. Menara boten tebih saking kali Taedong mlampah ngelajengipun kitha Pyongyang.[1]

Tradisi ing Kumsusan Memorial Palace[besut | besut sumber]

Ing mangsa semi, Mangyongdae lan Kumsusan Memorial Palace dados papan pinujon rakyat Koréa amargi papan punika minangka papan kalairan Présidhèn Kim Il Sung, sapanunggalipun punika wonten pasareanipun. Panggènipun Mangyongdae boten tebih saking Pyongyang. Lokasipun ing bukit. Saking kainggilanipun punika, saged dipuntingali paningalan ing pundhi kemawon pramila papan punika dipunsebat Mangyong utawi Sedasa Ewu Paningalan.[2]

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 39°1′3.52″N 125°45′48.05″E / 39.0176444°N 125.7633472°E / 39.0176444; 125.7633472

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ www.orientalarchitecture.com(dipuntingali tanggal 20 September 2011)
  2. ^ hotèldantiketmurah.com(dipuntingali tanggal 20 September 2011)