Mayon Soetrisno

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kutha Ngayogyakarta. Panggonané Mayon Soetrisno ngentosaken wayah

Mayon Soetrisno punika satrawan ingkang lair wonten ing Kenalan, Kranggan, Temanggung, Jawa Tengah 25 Maret 1958.[1] Sanajan dilairaken wonten Temanggung, tiyangipun ngentosakén ayah wonten Klaten lan Yogyakarta.[1] Panjenenganipun duwé karya-karya monumental inggih punika Kabut Kiriman dari Vietnam, Nyai Wonokromo, Cermin Kaca Soekarno, Arus Pusaran Soekarno, Bandanera, Bumi Tanpa Nama, Hidupku Sesudah Max HavelaaT, Mengikuti Jejak Luka, lan Luka Seorang Bidadari.[2] Ing taun 1983 penjenenganipun nampa anugraha Jurnalistik Adinegoro.[1] Panjenenganipun karenan déning karya-karya ingkang duwé kaitan kaliyan masarakat.[1] Tiyangngipun sédha ing Jakarta 25 Juli 2005.[2] Panjenenganipun uga gadhah karya ingkang saé inggih punika ndadosaken naskah drama Perampok dados novèl Rendra Perampok. Pangudinipun boten gampil amargi ingkang panembungan sepindah, piyambakipun boten setuju naskah punika dipungubah dados novèl.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d Mayon Soetrisno (1987). Rendra Perampok. Jakarta: Pustaka Matahari. k. 127. 
  2. a b "Mayon Sutrisno". Portal resmi Provinsi DKI Jakarta. Dijupuk 4 December 2015. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]