Rendra Perampok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Rendra Perampok
Rendra, Indonesia Literary Pioneers, 01.53.jpg
PanganggitMayon Soetrisno
PangecapanPustaka Matahari
Kala babar
1987
Kaca127 kaca

Rendra Perampok iku novèl ingkang diserat kaliyan Mayon Soetrisno.[1] Novèl punika diadaptasi saking naskah dramanipun W.S. Rendra ingkang irah-irahané Perampok lan asru kondhang.[2] Olahipun saking naskah drama dados novèl boten gampil amargi panyerat gadhah kapènginan novèl punika taksih orisinal gayanipun lan alur ingkang dibèbèraken.[1] Nalika novèl punika dipunadaptasi saking naskah drama, cariyosipun boten kathah bribah.[1] Wonten ing Rendra Perampok Lampahipun Raden Legowo lan salajengipun dipuntepang kanthi asma Joko Geger layak dipunpirsani amargi asru kathah konflik batinipun supados saged puguh gesang.Konflik ati saking tokoh utami wonten caritera punika bab kadaman nalika tiyangipun dados bandhit. Uga konflik ingkang dipunalami kaliyan rencang-rencangipun tokoh utami punika lan kulawarga tokoh utami ingkang wonten karajan.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. a b c d Mayon Soetrisno (1987). Rendra Perampok. Jakarta: Pustaka Matahari. 
  2. "Keteguhan Hati Perempuan Buruh Pabrik Rokok". Kompasiana. Dijupuk 4 December 2015.