Masjid Faisal Islamabad

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Masjid Faisal
Faisal Mosque.jpg

Masjid Faisal

Wedharan dhasar
Papané Pakistan Islamabad, Pakistan
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Arsitèk Vedat Dalokay
Jinis wangunan Masjid
Béya pangadegan $120 juta
Spesifikasi
Motan 100,000 (dewan lan laman dalam), 200,000 (kawasan)

Masjid Faisal ingkang dumunung ing Islamabad inggih punika salah satunggalipun masjid ingkang paling ageng lan megah ing donya. Kaagengan masjid punika wonten ing buku Khaled inggih punika Masjid Shah Faisal katingal ageng amargi pilar-pilar beton ageng lan menara-menaranipun ingkang dhuwur. Sapanunggalipun punika nginggilipun masjid wonten 1.000 lampu gelembung ingkang dipundesain kados elektronik. Ing ngajengipun masjid wonten 4 menara ageng ingkang nginggilipun 90 mèter ingkang ngapit masjid punika. Pola mozaik wonten ing tembok sisih kilèn. Sapanunggalipun punika wonten seratan kaligrafi ingkang damel wentuk pola reringgitan kaca ing tembok sisih wétan déning arsitek Sadequain. Masjid punika saged ngemot 74 èwu jamaah ingkang dipundadoaken kagiyatan Universitas Islam Internasional ingkang pusatipun ing Pakistan.

Arsitektur Masjid[besut | besut sumber]

Masjid Faisal wiyaripun 5.000 mèter persegi, arsitèktur punika arsitèktur Asia Selatan, Arab, lan Turki. Masjid Shah Faisal kasebat dados salah satunggalipun tuladha arsitèktur Islam modern ing donya. Ing nginggilipun masjid, wonten lampu hias ageng 75 ton. Sapanunggalipun punika wonten menara masjid ingkang dipunpundhut saking desain arsitèktur Turki tradisional lan dados menara masjid ingkang paling nginggil ing Asia Selatan. Masjid punika gadhah kubah ingkang dipunarsiteki déning Vedat Dalokay. Anggenipun damel kubah kirang langkung mirib kulit kerang ingkang wonten 8 menara, satunggalipun nginggilipun 40 mèter. Sapanunggalipun punika wonten makam Muhammad Zia-ul-Haq, mantan présidhèn Pakistan, ingkang boten tebih saking masjid punika. Makam Zia-ul-Haq saged dadosaken indhustri pariwisata ing Islamabad dados langkung saé.

Lokasi lan Sajarah Masjid[besut | besut sumber]

Masjid Shah Faisal wiwitipun dumunung ing kawasan ingkang tebih saking kitha. Ananging ing kawasan punika sampun wonten kathah yasan.[1] Masjid punika letakipun wonten ing sisih paling lor Islamabad, inggih punika kutha krajan Pakistan. Asma masjid piyambak dipunpundhut saking asma Raja Faisal Bin Abdul Aziz lan dipundadosaken Masjid Nasional Pakistan. Masjid Faisal gadhah kubah lan arca.[2]

Gladri[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ bataviase.co.id(dipuntingali tanggal 21 September 2011)
  2. ^ www.lib-unimal.net(dipuntingali tanggal 21 September 2011)