Malasada

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Malasada
Leonard's malasadas.jpg
Hawaiian version filled with custard, chocolate, haupia, and guava.
JinisFried dough
Panggonan asalPortugal
Tlatah utawa prajaAzores, Madeira
Woworan pokokDough, sugar
VariasiBola de Berlim (Berlin Ball)
Buku masakan: Malasada  Médhia: Malasada

Malasada (basa Basa Portugis: malassada , from " mal - assada " = "under-masak") (padha karo filhós )  yaiku gula ing basa Portugis . Yaiku jinis donat goreng, digawe saka bal adonan ragi cilik lan dilapisi karo gula pasir lan kadang kala uga kayu manis. Malasada Portugis tradisional ora ngemot bolongan utawa jinis pengisi, nanging sawetara jinis kalebu, utamane sing digawe ing Hawaii . Malasada asring dipangan ing Mardi Gras - dina sadurunge dina Rebo .