Magenbrot

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Magenbrot
Magenbrot.jpg
Buku masakan: Magenbrot  Médhia: Magenbrot

Magenbrot punika cilik, manis gilap biscuit sing Enggo bareng akeh podho karo gingerbread cookie.[1] Jeneng sajian kasebut langsung diterjemahake menyang "roti lambung" [2] amarga dipercaya bisa nambah pencernaan.[3] Resep iki diwiwiti saka Jerman lan biasane didol ing pasar Natal ing saindenging Eropa.[4] Dikenal kanthi akeh jeneng kalebu Honigkuchen [de], Gewürzkuchen , utawa Kräuterbrot .

Magenbrot misuwur amarga bentuk berlian lan eksterior coklat peteng [5] ing Jerman, lan bentuk irisan roti ing Switserlan. Kue-kue iki digawe nganggo glepung, gandum, soda manggang, bunga lawang, kayu manis, cengkeh, lan pala lan digawe legi nganggo madu lan gula . Jingga, jeruk nipis, lan kemiri uga diwenehi tambahan kanggo rasa.[6] Sawetara jinis Magenbrot ditutupi karo kaca Kakao sing manis.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Spiegel, Mary Jo (10 December 2003). "You Won't Need Translator to Enjoy Magenbrot". The Cincinnati Enquirer. Dibukak ing 3 December 2013.
  2. "Magenbrot", food52.com. Retrieved 3 December 2013.
  3. Glenn Rinsky; Laura Halpin Rinsky (2008), The Pastry Chef's Companion: A Comprehensive Resource Guide for the Baking and Pastry Professional, John Wiley and Sons, p. 170, ISBN 978-0-470-00955-0, dibukak ing 2011-06-04
  4. Kapur, Avani. The Christmas Markets in Europe." The Florence Newspaper. Retrieved 3 December 2013
  5. Cohen, Marlies. "Magenbrot (Stomach Bread Pasties)." Retrieved 3 December 2013
  6. "Magenbrot (Sweet Pieces of Bread)." About.ch. Retrieved 3 December 2013