Louis XVI saking Prancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Louis XVI

Louis XVI, 1754-1793, Raja Perancis (1774-1792), inggih punika putra no tiga saking Dauphin (Louis) lan Marie Josèphe saking Saxony, putu lan panerus Raja Louis XV. Ing taun 1770 piyambakipun krama kaliyan archduchess Austria Marie Antoinette.[1] Bapakipun séda amargi TBC paru-paru rikala yuswa 36 sadèrèngipun dados Raja Perancis. Ibunipun séda amargi penyakit ingkang sami. Ing wekdal punika Louis taksih umur 13 taun.

Gladri[besut | besut sumber]

Biografi[besut | besut sumber]

Louis XVI inggih punika ingkang paling barep saking sederek-sederekipun, piyambakipun gadhah takdir dados Raja Perancis. Sinaosa piyambakipun inggih punika mahasiswa ingkang saé lan pinter, piyambakipun boten siyap dados Raja. Piyambakipun manawi tiyang ingkang isinan, kirang gadhah tanggung jawab. Sawekdal umur 15 taun, Louis-Agustus krama kaliyan Marie Antoinette. Sawekdal punika Maria Antonia taksih umur 14 taun inggih punika saking Austria, Archduchess Habsburg. Kramanipun punika minangka prajanjen pulitik antawisipun Bourbon (Prancis, Spanyol, Parma, Napoli, lan Sisilia) lan Habsburg (Austria Kekaisaran Dinasti: Austria, Bohemia, Hongaria, Toscana).

Sepasang punika ingkang taksih alit lan boten gadhah komitmen kagem gesang sesarengan. Sedaya tiyang ing Perancis sampun ngertos manawi pasangan punika boten sami-sami tresna lan boten akur. Ing tanggal 11 Juni 1775 sanèsipun simbahipun séda, Louis Agustus dipundadosaken Louis XVI. Piyambakipun dados raja rikala umur 20 taun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]