Louis XVI saking Prancis

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Louis XVI

Louis XVI, 1754-1793, Raja Perancis (1774-1792), inggih punika putra no tiga saking Dauphin (Louis) lan Marie Josèphe saking Saxony, putu lan panerus Raja Louis XV. Ing taun 1770 piyambakipun krama kaliyan archduchess Austria Marie Antoinette.[1] Bapakipun seda amargi TBC paru-paru rikala yuswa 36 saderengipun dados Raja Perancis. Ibunipun seda amargi penyakit ingkang sami. Ing wekdal punika Louis tasih umur 13 taun.

Galeri[besut | besut sumber]

Biografi[besut | besut sumber]

Louis XVI inggih punika ingkang paling barep saking sederek-sederekipun, piyambakipun gadhahi takdir dados Raja Perancis. Sinaosa piyambakipun inggih punika mahasiswa ingkang sae lan pinter, piyambakipun boten siap dados Raja. Piyambakipun menawi tiyang ingkang isinan, kirang gadhahi tanggung jawab. Sawekdal umur 15 taun, Louis-Agustus krama kaliyan Marie Antoinette. Sawekdal punika Maria Antonia tasih umur 14 taun inggih punika saking Austria, Archduchess Habsburg. Kramanipun punika minangka prajanjen pulitik antawisipun Bourbon (Prancis, Spanyol, Parma, Napoli, lan Sisilia) lan Habsburg (Austria Kekaisaran Dinasti: Austria, Bohemia, Hongaria, Toscana).

Sepasang punika ingkang tasih alit lan boten gadhahi komitmen kagem gesang sesarengan. Sedaya tiyang ing Perancis sampun ngertos menawi pasangan punika boten sami-sami tresna lan boten akur. Ing tanggal 11 Juni 1775 sanesipun simbahipun seda, Louis Agustus dipundadosaken Louis XVI. Piyambakipun dados raja rikala umur 20 taun.[2]

Cathetan Suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)www.infoplease.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)
  2. ^ (en)[http://bastille-day.com/biography/LouisXVI-Biography bastille-day.com(dipuntingali tanggal 2 Oktober 2011)