Looper (film)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Looper
Barkas:Looper poster.jpg
DisutradaraniRian Johnson
Diprodhuseri
Ditulis déningRian Johnson
Dibintangi
DimusikiNathan Johnson
SinématografiSteve Yedlin
Dibesut déningBob Ducsay
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning
Tanggal metu
Suwéné
118 menit[1]
Nagara Amérika Sarékat
BasaInggris
Rantaman$30.000.000[2]
Kalarisan$166.521.158[3]

Looper nggih punika filem laga fiksi ilmiyah saking Amérikah Sarékat taun 2012. Filem punika kaarahaken déning Rian Johnson. Piyambakipun ugi ngrangkep minangka panganggit skénario. Ram bergman lan James D. Stem ngayahi jejibahan minangka juru damel. Wondéné tanggel jawab babagan musik kapasrahaken dhumateng Nathan Johnson, lan sinematografi dhumateng Steve Yedin. Juru paraga ingkang kadhapuk sami maragani antawisipun Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt, lan Emily Blunt. Looper kapilih minangka filem pambuka wonten adicara Festival Film Internasional Toronto 2012. Filem punika pikantuk pangalembana saking para juru kritik. Looper kababr ing Australia surya 27 September 2012,[4] lan Amérikah Sarékat lan Britania Raya surya 28 September 2012 déning TriStar Pictures lan Alliance Films.[5][6]

Juru paraga[besut | besut sumber]

Bebungah lan nominasi[besut | besut sumber]

Pasanggiri Nominasi Kasil
National Board of Review Award untuk Skenario Asli Terbaik[7] Rian Johnson Menang
Washington D.C. Area Film Critics Association Award untuk Skenario Asli Terbaik[8] Rian Johnson Menang
Broadcast Film Critics Association Award untuk Skenario Terbaik[9] Rian Johnson Nominasi
Broadcast Film Critics Association Award untuk Aktris Terbaik dalam Film Aksi Emily Blunt Nominasi
Broadcast Film Critics Association Award untuk Aktor Terbaik dalam Film Aksi Joseph Gordon-Levitt Nominasi
Broadcast Film Critics Association Award untuk Film Aksi Terbaik Nominasi
Broadcast Film Critics Association Award untuk Film Fiksi Ilmiah/Horror Terbaik Menang[10]
Las Vegas Film Critics Society Award untuk Skenario Terbaik Rian Johnson Menang
Chicago Film Critics Association Award untuk Skenario Asli Terbaik[11] Rian Johnson Nominasi
Chicago Film Critics Association Award untuk Aktris Pendukung Terbaik Emily Blunt Nominasi
Writers Guild of America Award untuk Skenario Asli Terbaik Rian Johnson Cithakan:Pending
Skenario Asli Terbaik di Houston Film Critics Society[12] Rian Johnson Nominasi
Skenario Asli Terbaik di Austin Film Critics Association[13] Rian Johnson Menang
Skenario Asli Terbaik di Florida Film Critics Circle[14] Rian Johnson Menang
Skenario Asli Terbaik di Online Film Critics Society[15] Rian Johnson Cithakan:Pending
Skenario Asli Terbaik di Utah Film Critics Association Rian Johnson Nominasi

Wacana sanèsipun[besut | besut sumber]

  • "Payback Time" oleh Iain Stasukevich, majalah American Cinematographer Vol. 93, No. 10; Oktober 2012, ISSN 0002-7928, Hollywood, California; halaman 64–70, 72-75.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Looper". British Board of Film Classification. Retrieved September 29, 2012.
  2. Kaufman, Amy (27 September 2012). "Animated 'Hotel Transylvania' to scare off 'Looper'". Los Angeles Times.
  3. "Looper". Box Office Mojo. Dibukak ing January 6, 2013.
  4. "Australians to see Looper a day before the rest of the world". August 7, 2012. Dibukak ing August 16, 2012.
  5. "US Release Date". June 9, 2012. Dibukak ing June 14, 2012.
  6. "UK Release Date". June 27, 2012. Dibukak ing June 30, 2012.
  7. "National Board Of Review Best Film: 'Zero Dark Thirty'". Deadline.com. December 5, 2012. Dibukak ing December 5, 2012.
  8. "The 2012 WAFCA Award Nominees". Dibukak ing 9 December 2012.
  9. "The 18th Critics' Choice Movie Awards nominees". Broadcast Film Critics Association. Dibukak ing 12 December 2012.
  10. "Critics' Choice Movie Awards". BFCA. January 10, 2013.
  11. ""The Master" rules 2012 CFCA Awards with 10 Nominations". CFCA. 2012-12-14. Dibukak ing 14 December 2012.
  12. "Lincoln leads Houston Film Critic Society Awards with eight nominations Nominees". Dibukak ing 17 December 2012.
  13. "Austin Film Critics Association". Dibukak ing 28 December 2012.
  14. "Florida Film Critics Circle". Dibukak ing 28 December 2012.
  15. "Online Film Critics Society". Dibukak ing 28 December 2012.

Pranala njawi[besut | besut sumber]