Lincoln (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lincoln
250px
Poster film Lincoln
Disutradarani Steven Spielberg
Diprodhuseri Steven Spielberg
Kathleen Kennedy
Diskénariyoni Tony Kushner
Adhedhasar Team of Rivals: The Political Genius of Abraham Lincoln
déning Doris Kearns Goodwin
Dibintangi Daniel Day-Lewis
Sally Field
David Strathairn
Joseph Gordon-Levitt
James Spader
Hal Holbrook
Tommy Lee Jones
Dimusiki John Williams
Sinématografi Janusz Kamiński
Dibesut déning Michael Kahn
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning Touchstone Pictures
(Domestik)
20th Century Fox
(Internasional)
Tanggal metu
  • Oktober 8, 2012 (2012-10-08) (Festival Film New York)
  • Novèmber 9, 2012 (2012-11-09) (Amerika Serikat)[1]
Suwéné
150 menit[2]
Nagara Amerika Serikat
Basa Inggris
Rantaman $50-65 juta[3]
Kalarisan $275,293,450[3]

Lincoln yaiku film drama Amerika Serikat ing taun 2012 film iki digawe lan disutradarani dening Steven Spielberg, juru paragane Daniel Day-Lewis minangka Presiden Amerika Serikat Abraham Lincoln lan Sally Field minangka Maria Todd Lincoln .[4] Crita film kasebut didhasari biografi Lincoln dening Tim Saingan Rivai Tim Doris Kearns Goodwin : The Genius Politik Abraham Lincoln, sing ngandhani crita babagan patang sasi suwene urip Lincoln, fokus marang upaya Lincoln ing Januari 1865 kanggo ngetrapake Amandemen kaping Welas dening Dewan Perwakilan Rakyat AS .

Lincoln nampa ulasan sing akeh, utamane pujian diwenehake marang aktris Day-Lewis, lan akeh sing nganggep dheweke minangka calon sing kuat kanggo njupuk piala Best Actor Academy Awards .[5]

Juru Paraga[besut | besut sumber]

Liam Neeson wiwitane dipilih kanggo nampilake Lincoln ing Januari 2005, sawise nggawe kolaborasi karo Spielberg ing List Schindler .[7] Nanging, ing sasi Juli 2010, Neeson ninggalake proyek iki, ngandhakake yen dheweke wis tuwa banget kanggo peran kasebut. Neeson ana ing 58 taun, lan Lincoln ing crita film ana sekitar 55 utawa 56.[8] Ing November 2010, diumumake Day-Lewis bakal ngganti Neeson kanggo nggambar Lincoln.[9]
  • Sally Field minangka First Lady Mary Todd Lincoln [10]
  • David Strathairn minangka Sekretaris Negara William H. Seward [11]
  • Tommy Lee Jones minangka Kongres Republikan Radikal Thaddeus Stevens [12]
  • Hal Holbrook [13] (sing menangake Emmy kanggo perannya minangka Lincoln ing seri mini 1976) minangka Francis Preston Blair [14]
  • Joseph Gordon-Levitt minangka Robert Todd Lincoln [12]
  • James Spader minangka Politisi Républikan William N. Bilbo
  • John Hawkes [13] minangka Kolonel Robert Latham
  • Jackie Earle Haley minangka Wakil Presiden Negara Konfederasi Alexander H. Stephens [15]
  • Lee Pace minangka Kongres Demokrat Fernando Wood
  • Gloria Reuben [16] minangka Elizabeth Keckley
  • Bill Raymond minangka Schuyler Colfax
  • David Costabile [13] minangka James Ashley
  • Julie White minangka Elizabeth Blair Lee
  • S. Epatha Merkerson minangka Lydia Smith
  • Elizabeth Marvel minangka Ms. Jolly [14]
  • Stephen Henderson minangka William Slade [14]
  • Adam Driver minangka Samuel Beckwith [14]
  • Lukas Haas minangka Prajurit Putih Putih [14]
  • Dane DeHaan minangka Prajurit Putih Kapindho [14]
  • Colman Domingo minangka Pribadi Harold Green [14]
  • Michael Stuhlbarg minangka George Yeaman [14]
  • Stephen Spinella minangka Asa Vintner Litton [14]
  • Bruce McGill minangka Sekretaris Perang Edwin Stanton [17]
  • Tim Blake Nelson [18] minangka Richard Schell
  • Joseph Cross minangka John Hay
  • Jared Harris minangka Letnan Jenderal Ulysses S. Grant [14]
  • Peter McRobbie minangka Kongres Ohio Demokrat George H. Pendleton
  • Gulliver McGrath minangka Tad Lincoln [19]
  • Jeremy Kuwat [13] minangka John George Nicolay [14]
  • Boris McGiver [13] minangka Alexander Coffroth
  • Walton Goggins minangka Kongres Demokrat Wells A. Hutchins [20]
  • David Warshofsky [13] minangka William Hutton
  • David Oyelowo minangka Ira Clark [21]
  • Byron Jennings [13] minangka Montgomery Blair [14]
  • Richard Topol minangka James Speed [14]
  • Dakin Matthews [13] minangka John Palmer Usher [14]
  • Wayne Duvall minangka Benjamin Bluff Ben Senator Wade
  • Gregory Itzin minangka John Archibald Campbell [14]

Box Office[besut | besut sumber]

Ing tanggal 14 Desember 2012, film kasebut entuk dhuwit $ 100,654,187 saka 2.285 bioskop, dibandingke karo biaya produksine asline. Film iki drilis nganti 11 bioskop kanthi $ 944,308, utawa rata-rata $ 85,846 saben bioskop . Ing bukaan, Lincoln ana peringkat kaping 15, dadi peringkat paling dhuwur kanggo film kang bukaan terbatas. Film iki dirilis sacara luas ing 1.175 bioskop kanthi entuk $ 21,049,406, utawa rata-rata $ 11.859 saben bioskop .[22]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. The Deadline Team (July 18, 2012). "Disney Dates Steven Spielberg’s ‘Lincoln’ Into Awards-Season Fray". 
  2. "LINCOLN (12A)". British Board of Film Classification. 2012-11-28. Dijupuk 2012-11-28. 
  3. a b "Lincoln (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk December 4, 2012. 
  4. Breznican, Anthony (April 13, 2011). "Steven Spielberg's 'Lincoln' gets its Mary Todd: Sally Field". Entertainment Weekly. Dijupuk June 28, 2011. 
  5. "Lincoln". Rotten Tomatoes. Dijupuk November 15, 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. Fischer, Russ (November 19, 2010). "Daniel Day-Lewis to Star in Steven Spielberg’s ‘Lincoln’". /Film. Dijupuk June 28, 2011. 
  7. Michael Fleming (January 11, 2005). "Lincoln logs in at DreamWorks: Spielberg, Neeson eye Abe pic". Variety. Dijupuk January 24, 2007. 
  8. Simon Reynolds (July 30, 2010). "Neeson quits Spielberg's Lincoln biopic". Digital Spy. 
  9. Shoard, Catherine (November 19, 2010). "Daniel Day-Lewis set for Steven Spielberg's Lincoln film". The Guardian. Dijupuk November 19, 2010. 
  10. Chitwood, Adam (April 13, 2011). "Sally Field Set to Play Mary Todd Lincoln in Steven Spielberg’s LINCOLN". Collider.com. Dijupuk June 28, 2011. 
  11. Joshua L. Weinstein (June 27, 2011). "David Strathairn Joins DreamWorks' 'Lincoln'". TheWrap.com. Dijupuk June 28, 2011. 
  12. a b Goetz, Barrett (May 5, 2011). "Tommy Lee Jones & Joseph Gordon-Levitt Join Spielberg’s ‘Lincoln’". TheMovieMash.com. Dijupuk June 28, 2011. 
  13. a b c d e f g h Schaefer, Sandy. "Spielberg’s ‘Lincoln’ Casts Every Other Good Actor Under The Sun". Screen Rant. Dijupuk November 23, 2011. 
  14. a b c d e f g h i j k l m n o Lipton, Brian Scott (November 28, 2011). "Steven Spielberg's Lincoln Announces Additional Casting". TheaterMania.com. Dijupuk November 28, 2011. 
  15. Vincent, Mal (October 14, 2011). "Spielberg's 'Lincoln' takes Richmond". The Virginian-Pilot (Norfolk, Virginia). Dijupuk October 15, 2011. 
  16. "Spielberg’s ‘Lincoln’ Casts Every Other Good Actor Under The Sun". Dijupuk November 25, 2011. 
  17. Jeanne Jakle (July 30, 2011). "Jeanne Jakle: McGill’s profile going higher and higher". mysanantonio.com. Dijupuk July 30, 2011. 
  18. "Tim Blake Nelson tapped for Spielberg's 'Lincoln' film in 2012". Diarsip saka sing asli ing November 20, 2012. Dijupuk November 25, 2011. 
  19. Labrecque, Jeff (November 28, 2011). "'Lincoln': Meet the Cast". Entertainment Weekly. Dijupuk December 1, 2011. 
  20. "Walton Goggins Joins Cast Of ‘Lincoln’". Deadline Hollywood. July 11, 2011. Dijupuk November 28, 2011. 
  21. "David Oyelowo Joins Steven Spielberg’s ‘Lincoln’". Dijupuk November 24, 2011. 
  22. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng mojo

Pranala njaba[besut | besut sumber]