Lila Downs

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Lila Downs
LilaDownsOaxaca.jpg
Pratélan latar wuri
Jeneng lair Ana Lila Downs Sánxhez
Génre Latin pop, Rock en español, pop rock, alternative, world, dance, urban
Pakaryan Penyanyi-penulis lagu, musisi, prodhuser rekaman, philanthropist, penari, aktris
Piranti Vokal, gitar[1] drum, perkusi
Mangsa akarya 1992–saiki
Labèl Xquenda Producciones (1997-2000)
Narada (2001-2007)
EMI (2008-2010)
Sony Music (2011-saiki)
Sana jaringan www.liladowns.com

Ana Lila Downs Sánchez (lair ing Meksiko, 19 Sèptèmber 1968; umur 49 taun) kondhang karo jeneng Lila Downs, ya iku penyanyi saka Meksiko, penulis lagu, musisi, produsèr rekaman, penari, dhèwèké lair lan gedhé ing Tlaksiaco, Oaxaca, Wanita kang kondhang dadi musisi, bintang filem lan penari iki populèr liwat album Border, karo hit kang kondhang ing tlatah nagara liyané Border lan single Sad one (2001). Debut albumé, Ofrenda nalika taun 1994 dirilis nalika umuré nembé 24 taun.[2] Sanadyan album kasebut ora éntuk sambutan saka para panggemaré, Downs tetep nerusaké profesiné dadi penyanyi, lan ngrilis album manèh ya iku Trazos nalika taun 1998, lan wusanané antuk sambutan kang lumayan apik saka panggermaré.[2] Ananging nalika iku dhèwèké kudu ngrampungaké sekolahé lan istirahat saka donya hiburan.[2]

Lila Downs bali manèh ing dunya musik karo rilisé ya iku album kang judhulé La sandunga album iku dirilis taun 1999.[2] Nyusul sawisé iku Tree of life (ririlis nalika taun 2000), Border (dirilis nalika taun 2001), One blood utawa Una sangre (dirilis nalika taun 2004), La cantina (dirilis nalika taun 2006), Shake away ( dirilis nalika taun 2008), The very best of Lila Downs (dirilis nalika taun 2007) lan albumé kang paling anyar ya iku Lila Downs y la Misteriosa en París-Live a FIP (dirilis nalika taun 2010).[2]

Ora namung iku, dhèwèké uga tau mbintangi filem Frida, ya iku filem babagan musisi Elliot Gondentall, kang dirilis nalika taun 2002.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Otros álbumes y EP

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Baltin, Steve Nota con Lila Downs. Rolling Stone. November 11, 2008. Retrieved January 14, 2012.
  2. ^ a b c d e f biografi Lila Downs dipununduh tanggal 26 Juli 2011