Lihat Boleh, Pegang Jangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lihat Boleh, Pegang Jangan
Lihat Boleh Pegang Jangan.jpg
poster filem
DisutradaraniFindo Purwono HW
DiprodhuseriOdy Mulya Hidayat
Ditulis déningAlim Sudio
DibintangiDewi Persik
Dimas Seto
Steve Emmanuel
Shinta Bachir
Mario Maulana
Christy Jusung
Derry Drajat
MahaDewi
DimusikiJoseph S. Djafar
SinématografiJoel F. Zola
Dibesut déningAzis Natandra
Dibabar déningMaxima Pictures
Tanggal metu
8 September 2010
NagaraIndonesia

Lihat Boleh, Pegang Jangan inggih punika filem komedi ingkang dipunrilis wonten ing 8 September 2010 ingkang dipunsutradarani Findo Purwono HW sarta dipunparagani Dewi Persik minangka daya tarik ingkang utami. Film punika uga dipunparagani Dimas Seto, Steve Emmanuel, saha Christy Jusung. Mundhut cariyos ingkang dipunanggep tabu nanging asring kadadosan ing masarakat, inggih punika saingan sadé ingkan boten seha, Maxima Pictures nyobi ngramekakaen libur riyaya kanthi filem énggalipun LIHAT BOLEH, PEGANG JANGAN. Kados filem saderéngipun, Maxima Pictures mundhut cariyos ingkang ènténg saha dipuntambahi wanita seksi kanthi ageman mini.[1]

Sinopsis[besut | besut sumber]

Warung Bakso Goyang Lidah kagunganipun Bang Kimbul, sampun dangu saingan kaliyan warung bakso ing ngajengipun, inggih punik warung bakso Joget Lidah kagunganipun ibu Umi. Kekalihipun boten wonten ingkang kersa ngalah, lajeng adu sinten ingkang langkung kathah pangunjungipun. Punika Udjo putra bang Kimbul ingkang kèndel jebul tresna kaliyan Salma, putrinipun ibu Umi. Nanging, Salma saweg tresna kaliyan Jay minangka tiyang matereng, lulusan saking luwar nagari ingkang wasis basa inggris ingkang katingalipun remen kaliyan sadé bakso kagunganipun ibu Umi. Rikala saingan langkung kethah ngantos kekalihipun saling dawahaken ugi nyabotase kanthi piten-pinten cara, dumadakan wonten warung bakso énggal, punia SUPER DELICIOUS, ingkang metereng papanipun kanthi fasilitas ingkang modern. Warung punika jebul kagunganipun Jay, ingkang kèndel mundhut ngèlmu uga mbajak Neneng, salah satunggal pegawé kapercayanipun ibu Umi ingkang wasis ndamel bakso.

Warung sadayanipun tamtu kalah saingan. Kanthi sakedhap, sadaya panumbas pindhah ing warungipun Jay punika. Salma gela sarta kuciwa amargi dipunkhiyanati, gela, ngantos piyambakipun mlebet ing kunjara. Rikala Udjo kasil mardikaken Salma saking kunjara, sadayanipun dipunsuwun Ibu Umi saha Pak Kimbul kanggé gandhéngan ngalahaken warung kagunganipun Jay. Jebul wiwit taksih alitUdjo kaliyan Salma punika soulmate wonten ing pandamelan bakso. Sapunika kaprigelan sadayanipun dados sanjata utami kanggé ngrebat malih langganan sadayanipun. Kanthi jogedan ingkang asik(namung angsal dipuntingali, nanging boten kepareng dipuncepeng), Salma pancen mampu ndamel bakso ingkang éca raosipun, nanging kados pundi caranipun ngrebat pelanggan laminipun ingkang sapunika pindhah ing warungipun Jay? Sansé pakaryan gampil tamtunipun, ngantos siaga ngorbanaken sadaya usaha ingkang sampun sadayanipun damel sadéréngipun.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Lihat Boleh, Pegang Jangan (dipununduh 28 nopember 2012)
  2. Sinopsis (dipununduh 28 nopember 2012)

Pranala njaba[besut | besut sumber]