Les Misérables (filem 2012)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Les Misérables yaiku film drama taun 2012 sing disutradarani dening Tom Hooper lan diprodhuksi dening Tim Bevan, Eric Fellner, Debra Hayward lan Cameron Mackintosh. Naskah film iki ditulis dening William Nicholson, Alain Boublil, Claude-Michel Schönberg lan Herbert Kretzmer adhedhasar drama Les Misérables dening Alain Boublil lan Claude-Michel Schönberg lan novel Les Miserables Victor Hugo . Juru paraga film iki yaikuHugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried lan Eddie Redmayne .

Film Les Misérables ditayangke ing London tanggal 5 Desember 2012 [4] lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 25 Desember 2012 lan ing Inggris tanggal 11 Januari 2013.[5] Film iki entuk ulasan apik saka juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Hugh Jackman minangka Jean Valjean
  • Russell Crowe minangka Inspektur Javert
  • Anne Hathaway minangka Fantine
  • Amanda Seyfried minangka Cosette
  • Eddie Redmayne minangka Marius Pontmercy
  • Aaron Tveit minangka Enjolras
  • Samantha Barks minangka Éponine
  • Isabelle Allen minangka Cosette enom
  • Daniel Huttlestone minangka Gavroche
  • Colm Wilkinson minangka Uskup Myriel
  • Helena Bonham Carter minangka Madame Thénardier
  • Sacha Baron Cohen minangka Thénardier
  • George Blagden minangka Grantaire
  • Bertie Carvel minangka Bamatabois
  • Killian Donnelly minangka Combeferre
  • Fra Fee as Courfeyrac
  • Alistair Brammer minangka Jean Prouvaire
  • Gabriel Vick minangka Feuilly
  • Hugh Skinner minangka Joly
  • Iwan Lewis minangka Bahorel
  • Stuart Neal minangka Lesgles
  • Hadley Fraser minangka pimpinan keamanan nasional
  • Heather Chasen minangka Madame Magloire
  • Georgie Glen minangka Baptistine Mademoiselle
  • Patrick Godfrey minangka Monsieur Gillenormand

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Les Misérables entuk ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film iki nduweni rating 69%, miturut 237 review, kanthi rating rata-rata 6.9 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film iki entuk nilai 63 saka 100, adhedhasar 41 kritik, nuduhake "ulasan apik".[7] Adhedhasar CinemaScore, film iki entuk nilai "A" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F.[8]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Les Misérables entuk $ 148,809,770 ing Amerika Utara lan $ 293 yuta ing negara liya. Total pendapatanne sing ditampa dening film iki nganti $ 441,809,770, ngluwihi anggaran produksi film yaiku $ 61 yuta.

Ing bukaan minggu pertama , film iki entuk $ 27,281,735, nempatke film iki mlebu kbox office posisi ketelu ning nduwur film The Hobbit: Journey Unexpected lan Django Unchained .

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Les Miserables". British Board of Film Classification. November 28, 2012. Dijupuk December 29, 2012. 
  2. Breznican, Anthony (October 31, 2012). "Les Miz Soars Again". Entertainment Weekly. Dijupuk November 7, 2012. 
  3. "Les Misérables (2012)". Box Office Mojo. Dijupuk March 3, 2018. 
  4. "Les Miserables film gets world premiere in London". The Telegraph. December 6, 2012. Dijupuk December 7, 2012. 
  5. Fowler, Tara (September 18, 2012). "'Les Misérables' moves release date to Christmas Day". Entertainment Weekly. Dijupuk September 18, 2012. 
  6. "Les Misérables (2012)". Rotten Tomatoes. Dijupuk March 3, 2018. 
  7. "Les Misérables reviews". Metacritic. Dijupuk March 3, 2018. 
  8. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]