Lauingen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Lauingen
Coat of arms of Lauingen
Coat of arms
NagaraJerman
PrajaBavaria
Laladan admin.Schwaben
DhistrikDillingen an der Donau
Pamaréntahan
 • MayorWolfgang Schenk (SPD)
Laladan
 • Gunggung44,39 km2 (1,714 sq mi)
Élepasi439 m (1,440 ft)
Cacah warga (2006-12-31)
 • Gunggung10.974
 • Pepadhet2.5/km2 (6.4/sq mi)
Zona wektuCET/CEST (UTC+1/+2)
Postal codes89415
Dialling codes09072
Plat montorDLG
Situs wèbwww.lauingen.de

Lauingen iku kutha sing ana ing Regierungsbezirk Schwaben, Bayern, Jerman. Kutha iki sing ndunungi 11.000 jiwa.

Géografi[besut | besut sumber]

Lauingen ana ing lembah Donau, ing pinggir Pagunungan Schwäbische Alb, 37 km lor-wétan Ulm. Donau ngilèni sithik wewengkon Lauingen, tepaté ing désa Faimingen, sing ing kéné ana bendungan mawa jeneng Faiminger Stausee. Ora adoh saka bendungan iku, kali Brenz duwé muara ing Donau.

Lauingen duwé 4 désa, ya iku Faimingen, Frauenriedhausen, Lauingen, lan Veitriedhausen

Wates[besut | besut sumber]

Herzog-Georg-Straße ing Lauingen

Kutha kembar[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]