Bendungan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Bendungan ya iku wangunan kanggo ngalang alangi miline banyu, klebu miline rembesan banyu njero lemah. Banyu kang dialangi miline iku, ngembeng dadi wadhuk kang sakliyane bisa nyuda banjir uga bisa nyadhiyani banyu kanggo irigasi, PDAM, budi daya banyu, uga kanggo listrik tenaga banyu. Tembung Bendungan kudu dibédakaké marang tembung Bendung