Laksmi Pamuntjak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Laksmi Pamuntjak
LP Publicity Photo by Jacky Suharto.jpg
Lair (1971-12-22) Dhésèmber 22, 1971 (umur 48)
Indonésia Jakarta
BangsaIndonésia Indonesia
Alma materUniversitas Murdoch, Perth, Australia
PakaryanPenulis

Laksmi Pamuntjak (lair ing Jakarta, 24 Dhésèmber 1971; umur 48 taun) nggih punika salah setunggalipun juru masak misuwur saking Indonesia. Kajawi punika, piyambakipun ugi nelatèni ing donyané kausastran Indonesia. Sampun kathah pakaryan ingkan kaserat, antawisipun novel Aruna & Lidahnya, ingkang taun 2018 kapundhut dados filem, kanthi juru paraga Dian Sastrowardoyo, Nicholas Saputra, Hannah Al Rashid, lan Oka Antara.[1][2]

Latar wuri[besut | besut sumber]

Laksmi Pamuntjak punika lair saking keluwargi Minangkabau. Piyambakipun putri saking Mustafa Pamuntjak, salah setunggalipun juru rancang gedhung utawi arsitek. Kaprigelanipun nyerat dugi saking éyangipun, Kasuma Sutan Pamuntjak, salah setunggalipun redhaktur ing Balai Pustaka.[3] Pakaryan ingkang sampun kaanggit déning Laksmi Pamuntjak antawisipun, The Jakarta Good Food Guide 2008-2009, The Anagram, On God and Other Unfinished Things, Perang, Langit dan Dua Perempuan. The Diary of R.S.: Musings on Art, Ellipsis: Poems and Prose-Poems by Laksmi Pamuntjak, Goenawan Mohamad: Selected Poems, The Jakarta Good Food Guide 2002-2003, lan The Jakarta Good Food Guide 2001.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Laksmi Pamuntjak" Taman Ismail Marzuki. Diakses 25 Januari 2014.
  2. "Cerita tentang Laksmi Pamuntjak" Detik.com, 15 Maret 2015. Diakses 26 Juli 2015.
  3. Ajip Rosidi, Mengenang Hidup Orang Lain: Sejumlah Obituari, 2010

Pranala njawi[besut | besut sumber]